Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya’da 51 bin yatak depremzedelere ayrıldı

Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya’da 51 bin yatak depremzedelere ayrıldı

Antalya’da otelcilerle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 51 binin üzerinde yatak kapasitesinin depremden etkilenen vatandaşlara ayrıldığını açıkladı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da depremzede vatandaşlara konaklama imkanı sağlanması amacıyla yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Antalya’da turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, kış sezonu nedeniyle kapalı olan otellerin ve kamu kurumlarının misafirhanelerinin depremden etkilenen vatandaşlar için tahsis edildiği bilgisini verdi.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz tüm kurumlarıyla seferber olmuş, gece gündüz çalışıyor. Biz de bakanlık olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yurtdışından telefonlar geliyor. 76 ülkeden yardım teklifi geldi. Bu yardımların koordine edilmesi önemli. Adana'ya 2 büyükelçimizi görevlendirdik. Hatay'daki büyükelçimiz enkaz altında. 1 büyükelçimizi görevlendirdik. Diyarbakır temsilciliğimiz açık. Şu ana kadar 3319 personel sahada, 7 ülkeden de ilave ekipler planlanmıştır. Yurtdışından ayni yardımlar da gönderiliyor. Mevkidaşlarım taziyelerini ilettiler. Teşekkürlerimi iletiyorum. 36 ülkeden ekipler geldi. Her zaman olduğun gibi ilk intikal eden Azerbaycan'dan Aliyev'in gönderdiği ekipti. Hepsine teşekkür ediyoruz.

KKTC ve Kosova'da da yas ilan edildi. Farklı teşkilatlarda da bayraklar yarıya indirildi. Teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesinde ne kadar imkan sağlandığına dair açıklamaları Cumhurbaşkanımız açıkladılar. Farklı şehirlerde de imkanları sağlamak adına bir çalışma başlattık. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sahada çalışmaları koordine ederken, Antalya, Muğla bölgesinde otellerde de barınma için çalışmaları yaptılar. Biz de destek oluyoruz.

Bu sabah Antalya'ya geldik. Daha sonra Alanya'ya geçtik, otel sahipleriyle bir araya geldik. Bugünkü toplantılar neticesinde, 51 binin üzerinde yatak kapasitesine ulaştık. Kamu kurumlarımızın misafirhanelerimizin hepsini depremzedelere ayırdık. 4 bin 380 yataktan bahsediyoruz. Tüm turizmcilerimize teşekkür ediyorum. Bazılarının otelleri açık. Kış sezonu sebebiyle kapalı olan otellerden bazıları bir iki gün içerisinde açacaklar. Orta ve uzun vadede barınma ihtiyacı olursa neler yapabileceğimizi bugün görüştük. Vatandaşlarımızın bölgeye intikali için gerekli çalışmaları yapıyoruz, otobüs ve uçaklarla. Depremzede vatandaşlarımızın kendi illerinde kriz merkezleri, AFAD var, buraya kaydedilmesi için o isimler Antalya'da kurulan kriz merkezinde de yönlendirecek planlamaları yapıyorlar. Büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. İlerde ihtiyaç olursa kapasiteyi artırabileceğimizi görmüş olduk. " 



Bu Haber 08.02.2023 - 08:30:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Barınma

    Ismail arslan 21.02.2023 - 06:18

    7 kişilik ailem ile beraber mağdur durumdayz yardımcı olmanızı rica ediyoruz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.