Mevlana’nın izinde aşk yolculuğu Şeb-i Arus ile başlıyor

Mevlana’nın izinde aşk yolculuğu Şeb-i Arus ile başlıyor

Jolly’den Şeb-i Arus turları


Hz. Mevlana, ölüm gecesinin ‘Şeb-i Arus’ yani düğün gecesi olarak anılmasını, yas, matem, ağlama yerine sevinç ve kutlama yapılmasını ister. Çünkü Hz. Mevlana’ya göre ölüm günü Sevgili’ye, Hakk’a kavuşma günüdür.

 

Jolly, bu vuslat gününü yerinde anmak isteyenler için 10-11-16-17 Aralık tarihli, 1 gece konaklamalı Şeb-i Arus Turları düzenliyor. Birçok ilden otobüs ve tren ulaşım alternatifi olan turların başlangıç fiyatı ise 639 TL olarak belirlendi.

 mevlana müzesi

Konya’da ilk rotanız Hz Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesi…   Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kâfir ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel... dizeleriyle bizleri çağıran, Şems-i Tebrizi ile yakmış oldukları ateş ile asırlar boyunca insanların yüreğini ısıtan Hz Mevlana’nın türbesi ile gezimize başlıyoruz.

 

Sonrasında Şems-i Tebrizi Camii, Tavus Baba Türbesi, Meram Bağları ile gezimize devam ediyoruz. Akşam ise Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü anma törenleri dahilindeki Mevlevi Sema Törenleri’ni  izleme imkanı bulacaksınız.

 sille

Bir gün sonraki rotanızda ise Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan Mevlana Celaleddin Rumi ile hocası Şems-i Tebrizi’nin ders verdikleri Karatay Medresesi, Mevlevi Semboller Koleksiyonu, Taş ve Ahşap Eserler Müzesi, Nasreddin Hoca Türbesi, İnce Minareli Medrese, Alaaddin Tepesi ve Çini Müzesi yer alıyor.

 

Tur linki; https://www.jollytur.com/konya-sebi-arus-turlari



Bu Haber 17.11.2021 - 09:36:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.