Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk Gürcistan’da gözaltına alındı

Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk Gürcistan’da gözaltına alındı

Türkiye’de müebbet cezası alarak Gürcistan’a kaçan Metro Şirketler Grubunun kurucusu Galip Öztürk Gürcistan’da gözaltına alındı.


Türkiye’de insan öldürmeye azmettirdiği gerekçesiyle müebbet cezası alan Metro Şirketler Grubu’nun kurucusu Galip Öztürk 2018 senesinde Gürcistan’a kaçmıştı.  Galip Öztürk‘ün, Gürcistan Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde, Batum’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Gürcistan Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Öztürk’ün vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılması şüphesi ile gözaltına alındığı ifade edildi. Ayrıca yapılan soruşturma sırasında çok sayıda maddi delil, para, uyuşturucu ve psikotrop maddeler bulunduğu ve bunlara el konulduğu açıklandı.

Soruşturma sonuçlarının periyodik olarak kamuoyuna duyurulacağı söylenen açıklamada, “Bu bağlamda Galip Öztürk Gürcistan Ceza Kanununun 6 yıla kadar hapis cezası öngören 260 ve 261. maddelerinin ilk bölümü uyarınca gözaltına alındı.” İfadeleri kullanıldı.

Gürcistan basınında yer alan haberde ise Öztürk’ün sahibi olduğu ve Batum’da bulunan “Metro City” şirketine mali polis ve özel kuvvetler tarafından operasyon düzenlediği açıklanmıştı.



Bu Haber 01.06.2022 - 08:54:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.