Mersin’e 2,6 milyar TL yatırımla otel yapacak

Mersin’e 2,6 milyar TL yatırımla otel yapacak

Mersin’de 2 milyar 621 milyon TL yatırımla hayata geçirilmesi planlanan otel ve golf sahası projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.


Turizm Güncel

Mersin’in Tarsus ilçesi Kulak Mahallesi 613 parseldeki 13 milyon metrekarelik arazinin 2 milyon 492 bin metrekarelik kısmına Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Saturn Palace Tarsus isimli 4 yıldızlı tatil köyü golf tesisi projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.

Şirket tarafından ÇED süreci için Mersin Valiliğine sunulan dosyada proje bedeli 2 milyar 621 milyon TL olarak belirlendi.

Projenin otel kısmında 249 oda ve 2 bin yatak kapasitesi yer alırken golf tesisi kapsamında; 2 adet 18 delikli golf sahası, 3 adet futbol sahası, 1 adet 9 delikli antreman sahası, 2 adet golf kulübü ve diğer üniteler yapılması planlanıyor.

Hazine mülkiyetindeki orman arazisinde ve Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde yer alan proje için şirket tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan tahsis talebinin değerlendirilmesi neticesinde projeye 2022 yılının Aralık ayında 2 yıl süre ile ön izin verildiği ve 2023 yılının Mart ayında ‘Turizm Yatırım Belgesi’ verildiği öğrenildi.



Bu Haber 30.12.2023 - 17:24:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.