Belediye halk plajı, valilik Millet Bahçesi istiyor

Belediye halk plajı, valilik Millet Bahçesi istiyor
Mersin Büyükşehir Belediyes'nin halk plajı yapmak için çalışma başlattığı noktaya, Valilik ''Buraya Millet Bahçesi yapılacak'' diyerk kaşı çıktı.

Bir önceki belediye başkanı tarafından yıkılan Deniz Aquapark'ın yerine ne yapılacağı belediye ile valilik arasında tartışmaya neden oldu.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Şen'in haberine göre, Deniz Aquapark'ın yerine halk plajı yapmak için harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği'nin engeline takıldı. Valilik tarafından 'ivedi' ibareli olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda, hazineye ait arazinin Millet Bahçesi olarak projelendirileceği bildirildi.

''Millet Bahçesi yapacağız''

Valiliğin gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“21.06.2019 tarihinde anılan taşınmazın mahalinde yapılan tespitte, taşınmaz üzerinde belediyeniz tarafından iş makinesi kullanılmak üzere faaliyetler yapıldığı anlaşılmış olup, Millet Bahçesi yapılmak üzere tahsis ve projelendirme çalışmaları devam eden söz konusu alanda, idaremiz izni olmadan taşınmaz mal üzerinde herhangi bir faaliyette bulunma yetkiniz olmadığından taşınmaz üzerinde yapılan çalışmalara derhal son verilmesi hususunda gereğini tebliğen rica ederim” ifadelerine yer verildi;

''30 Ağustos'ta açacaktık''

Belediye başkanı Vahap Seçer, yapılması planlanan plajı Mersinlilerin ücretsiz ya da cüzi ücretle kullanmasını ve işletmesini belediyeye ait bir şirketin planladıklarını söyledi. Tamamen o mezbelelik ortamı ortadan kaldırmak için son derece iyi niyetli bir girişim başlatıldığını söyleyen Seçer, “Vatandaşın söylediğini söylüyorum, akşam hava karardıktan sonra oraya gidin diyor, her türlü şeytanlık, melanet, kötülük var. Uyuşturucu müptelaları orada, bilmem neler orada. Şimdi oradaki bu rezaletin uzamaması için 30 Ağustos'ta açılmak üzere hummalı bir çalışmaya girmiştik. Orayı yeşillendirip, peyzajını yapacaktık. Bitkiler dikip, bir düzene koyacaktık” diye konuştu.


Bu Haber 25.06.2019 - 14:03:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.