Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da turizm yatırımına soyundu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da turizm yatırımına soyundu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulacak bir şirketin, şehrin turizm bölgelerinden birinde turizm yatırımı yapacağı belirtildi.


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan'ın başkanlığındaki heyet ile bir araya geldi.

MTSO’ya arazi tahsisine yeşil ışık

Daha önce Mersin'de yapılan incelemeler sırasında, MTSO önderliğinde kurulacak bir şirkete farklı konseptte turizm tesisi yapmak içi arazi tahsis edilmesi talebine yeşil ışık yakılmasının ardından, görüşmenin ikincisi Ankara'da gerçekleşti.

Turizm Bakanlığı çalışma başlattı

Görüşmeden Lütfi Elvan, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız Mersin için bir çalışma başlattı. Öncelikle turizm bölgelerinin tahsis edilebilir hale getirilmesi, Mersin’deki kazıların 12 ay boyunca sürdürülmesi ve tanıtıma ciddi bir destek verilmesi konularında yol katedildi" derken, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise Mersin'in sahip olduğu 8 turizm bölgesi ile iç turizme hizmet veren illerin başında geldiğini kaydetti. Bakanlık olarak bölgenin tanıtımına önem verdiklerini kaydeden Alpaslan, hem bakanlık hem de Ajans bütçesinden bölgenin tanıtımına kaynak ayıracaklarını söyledi.

Kurulacak şirket tahsis ihalesine girecek

Bölgede yapılacak turizm yatırımı ile ilgili olarak MTSO'nun bir şirket kuracağı beş kişilik bir çalışma grubu oluşturacağı belirtildi. Kurulacak şirketin turizm bölgelerinden birinde tahsis ihalesine girerek Akdeniz ve Mersin mimarisini yansıtacak, doğayla dost, taş ve ahşap malzemeden, yüksek olmayan yapılardan oluşan butik oteller yapmayı hedeflediği kaydedildi.



Bu Haber 27.12.2019 - 09:12:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.