Mersin iş dünyası 100 milyon TL sermayeyle turizm şirketi kuruyor

Mersin iş dünyası 100 milyon TL sermayeyle turizm şirketi kuruyor
Mersin'de MTSO öncülüğünde valilik, belediye ve özel sektör, Mersin Turizm AŞ ismiyle en az 100 milyon TL sermayeli şirket kuruyor.

Mersin'in turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla, Mesin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde turizm şirketi kuruluyor. En az 100 milyon TL sermeye ile kurulacak şirkette belediye, velilik ve özel sektör de yer alacak.

Konuyla ilgili olarak Dünya gazetesinden Mehmet Nabi Batuk'a konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Ayhan Kızıltan, alternatif turizm yatırımları için ilk yatırıma 2021 yılında başlayacaklarını söyledi.

Şirketin başlangıç sermayesinin en az 100 milyon lira olacağını dile getiren MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’de 8 tane turizm bölgesi bulunduğunu dile getirdi. Birkaç alternatif turizm bölgesi üzerinde durduklarını söyleyen Kızıltan, yer seçiminin netleşmesinin ardından 400 dönümlük alanda yatırım yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Mersin Turizm AŞ’nin kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra, yer tahsisi ve teşvik çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Kızıltan, “2021 yılında yatırım için ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız sonucu turizm sektöründe bir hareketlilik başlayacak ve bölgedeki birçok kamu yatırımlarını da hızlandıracak” dedi.



Bu Haber 07.02.2020 - 14:57:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.