Meksika’da sınır dışı edilen yolcuya ilişkin TatilBudur’dan açıklama

Meksika’da sınır dışı edilen yolcuya ilişkin TatilBudur’dan açıklama
Türkiye’nin önde gelen turizm şirketlerinden TatilBudur, Meksika’da sınır dışı edilen yolcuya ilişkin açıklamada bulundu. Şirketin tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiği belirtilen açıklamada söz konusu ailenin Meksika polisi tarafından nedeni anlaşılmayan bir şekilde sınır dışı edildiği belirtildi.

TatilBudur’dan 10 bin euro bedelle Cancun turu alan ailenin Meksika’ya alınmaması ve daha sonra sınır dışı edilmesi ile ilgili haberlere şirketten yanıt geldi. İddia edilenin aksine yolcunun paket turuna dahil olan tüm yükümlülüklerinin şirket tarafından eksiksiz olarak yerine getirdiği belirtilen açıklamada,  haberlerin maksatlı olduğuna dikkat çekildi.

Bir haber ajansı tarafından servis edilen ve bazı haber siteleri tarafından “Tatil satın alan aile kabusu yaşadı: 'Bizi zindan gibi bir yere aldılar...”, “Tatil bu mudur” başlıklarıyla paylaşılan haberlerde, TatilBudur’dan 10 bin dolara Meksika-Cancun tatili satın  Muştu Ailesinin ‘sahte otel rezervasyonu’ nedeniyle ülkeye alınmadığı ve sonrasında da sınır dışı edildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak TatilBudur’dan yapılan açıklamada, TatilBudur’un bir seyahat acentesine yakışır şekilde, uçuş ve konaklama içeren paket turun tüm yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirdiği kaydedildi. Ancak yolcunun ne olduğu bilinmeyen başka sebeplerle Meksika'ya alınmadığı ve paket turun devamını sağlayamadığı ifade edildi.

Her ülkenin turist kabul etme politikasının farklı olduğu ve sınır görevlilerinin yolcuları ülkeye kabul edip etmeme yetkilerinin bulunduğu kaydedilen açıklamada “İddianın aksine, TatilBudur tarafından tüketiciye verilen resmi bir evrak bulunmamaktadır. TatilBudur dahil hiçbir seyahat acentesi, yolcuların Meksika'ya veya başka bir ülkeye giriş yapmalarını garantileyemez. TatilBudur tarafından yolcu ve ailesi adına tüm uçak biletleri, otel konaklama biletleri, vize işlemleri vesair paket tur içeriğine dahil olan hizmetler eksiksiz olarak yerine getirildiği halde ve hatta yolcu Kemal Muştu tura başlayıp Meksika’ya iniş yaptıktan sonra ilgili ülkenin kolluk kuvvetlerince ülkeye alınmayarak ülkemize geri gönderilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kemal Muştu’nın ‘10 bin dolar (yaklaşık 300 bin TL) ödedim' dediği tura 24 Şubat 2023 tarihinde 194 bin 960 TL ödediği belirtilen açıklamada, TatilBudur’a yüklenmeye çalışılan kusurların hiçbirinin gerçek olmadığı ve yargıya taşınan konuyla ilgili henüz daha ilk duruşmanın bile yapılmadığı belirtildi. “Somut olayda, yargı sürecinde olan bir hukuki uyuşmazlığa ilişkin olarak, haksız olunmasına rağmen, karalama kampanyası yürütülerek haklı çıkmaya çalışılmakta, TatilBudur’un itibarı zedelenmekte ve marka itibarına kast edilmektedir. Aynı zamanda yargı makamları da yanıltılmaya çalışılmaktadır.” denilen açıklamanın devamında söz konusu iddiaya ilişkin haberlerin teyit edilmeden paylaşıldığına ve bunun da suç teşkil ettiğine vurgu yapıldı.


Bu Haber 02.09.2023 - 16:26:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.