''TUI 130 bin koltuk ekledi, Ryanair 6 şehirden uçmak için başvurdu''

''TUI 130 bin koltuk ekledi, Ryanair 6 şehirden uçmak için başvurdu''

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ryanair'in İngiltere'nin 6 kentinden Dalaman'a uçmak için başvuru yaptığını, TUI'nin ise Dalaman kapasitesini 130 bin arttırdığını açıkladı.


‘TUI 130 bin ek koltuk koydu’

Thomas Cook'un iflası sonrası doğan boşluğu doldurmak için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, TUI'nin Dalaman kapasitesini 130 bin arttırdığını belirtti. EasyJet ile yapılan görüşmelerin olumlu yönde seyrettiğini söyleyen Oktay, Ryanair ile yapılan görüşmeler neticesinde bu hava yolu şirketinin İngiltere'nin 6 şehirden Dalaman'a uçmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.

‘Jet2’nun Dalaman kapasitesi 227 bin arttı’

Ryanair'in Viyana, Prag, Vilnius ve Paris’ten de direkt olarak Dalaman’a uçması için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Mehmet Oktay, Jet2 ile yapılan görüşmeler sonrasında ise bu şirketin Dalaman kapasitesini 227 bin arttırdığını belirtti. Oktay, ''Bu görüşmeler neticesinde diyebilirim ki biz Thomas Cook’un açığını kapattık. Jet2Holidays, normal operasyonun üzerine 227 bin daha kapasite ekledi. EasyJet, Ryanair, On the Beach, TUİ derken herhalde 2020’de bu senenin bile üzerine çıkma ihtimalimiz belirdi.'' diye konuştu.



Bu Haber 24.10.2019 - 10:03:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.