Mehmet Oktay: Helikopter ve uçak müdahalesi yetersiz

Mehmet Oktay: Helikopter ve uçak müdahalesi yetersiz

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bölgede devam eden  yangına havadan yeterli müdahalenin yapılmadığını söyledi.


Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının 6. gününe giren yangınla ilgili Cumhuriyet TV'ye açıklamalarda bulundu. "Perşembe gününden beri ciğerlerimiz yanıyor" diyen Oktay, şu açıklamayı yaptı:

"Hava müdahalesi yetersiz"

Maalesef yapılan müdahalelerde karadan herhangi bir eksiğimiz söz konusu değil ama havadan yani helikopter ve uçakla yapılan çalışmalarda oldukça eksik kalıyoruz, yeterli olmuyor. Bundan dolayı halen daha yangını söndürebilmiş değiliz. Bu vesile ile çağrımı bir kez daha yenilemek istiyorum. Lütfen ama lütfen daha çok hava desteğine ihtiyacımız var. Nasıl yapılacağını yetkililer bilir. Bizim onlara akıl verme gibi bir lüksümüz söz konusu değil ama çok acil, Marmaris olarak, Bodrum olarak, Milas olarak, Köyceğiz, Manavgat olarak, çok acil hava desteğine ihtiyacımız var."

"Yangın 6 noktada devam ediyor"

Yangını kontrol altına alamadıklarını söyleyen Oktay, bugün itibariyle 6 farklı noktalarda yangının devam etmekte olduğunu ifade etti.

Yardım uyarısı!

Yangından zarar gören yurttaşlar için yardım kampanları konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Oktay, resmi hesaplar ve kurumların dışında yapılan yardımlara itibar etmemelerini ve iletişime geçerek yardımda bulunmalarını söyledi.


Bu Haber 03.08.2021 - 15:14:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.