Bakan Ersoy’dan TÜRSAB yasası için ağır sözler

Bakan Ersoy’dan TÜRSAB yasası için ağır sözler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı TV programında bir türlü çıkmayan 1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği yasası ile ilgili de açıklama yaptı. Yasanın acentelere sorulmadığını, hatta yönetim kurulu üyelerinin bile yasadan haberdar olmadığını ileri süren Ersoy, ‘tekelci’ olarak tanımladığı yasa çalışması için ‘böyle saçma isteği zaten yerine getiremeyiz.’ dedi.


‘Acentelerin ve acente derneklerinin görüşü alınmamış’

1618 sayılı yasayla ilgili TÜRSAB’ın hazırlayıp Bakanlığa gönderdiği bir çalışma olduğunu belirten Ersoy, ‘’Biz beklerdik ki bütün acentelerin veya acente derneklerinin görüşü alınmış olsun. Maalesef çok kısıtlı bir kısmının görüşünün alındığını gördük. Hatta TÜRSAB yönetim kurulu üyelerinin dahi yasadan habersiz olduğunu gördük. Daha geniş bir çalışma başlattık.’’ dedi.

‘Bu tarz saçma istekleri...’

Yasanın detaylarına indiklerinde çok tekelci maddeler olduğunu gördüklerini ileri süren Ersoy, ‘’Yani şimdi bir yasa sadece bir seyahat acentesi için çıkmaz. Turizmin bütün paydaşları ve her şeyden önce toplum için çıkar. Siz tamamen tekelci bir yasayı Meclis’e gönderemezsiniz, gönderseniz de zaten çıkmaz. Bunlarla ilgili üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl sonuna kadar yetiştirmeye çalışcağız gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra. Basit bir örnek vereyim; Eğer yasayı biz TÜRSAB’ın istediği şekilde geçirirecek olsak, bankaların mil programları bir gecede bitiyor, kapatmamız gerekiyor. Topluma aykırı gelen böyle saçma isteği bizim zaten yerine getirme şansımız yok. Bu tarz birçok madde var onların değişmesini istediği ama bizim değiştirme şansımız yok bu tarz maddeleri. Üzerinde biraz daha çalışılması lazım. Yıl sonu itibariyle de hayata geçer diye düşünüyorum’’ dedi.



Bu Haber 08.10.2019 - 13:33:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.