''Oteller için 50 milyon euro kredi paketi hazırlayabiliriz''

''Oteller için 50 milyon euro kredi paketi hazırlayabiliriz''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook'un iflasından dolayı mağdur olan işletmelere 50 milyon euro civarında kredi paketi hazırlayabileceklerini söyledi.


İngiliz seyahat ve hava yolu şirketi Thomas Cook'u iflasının ardından bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de 21 bin civarında Thomas Cook müşterisi olduğunu söyledi. İlk etapta misafirlerin eve dönüşünün sağlanacağını kaydeden Ersoy, Almanya'daki ve diğer ülkelerdeki şirketler için ise kararın 48 saat içinde alınacağını belirtti.

Türkiye'deki sayı 80 bine yükselebilir

Almanya'dan da operasyonun durdurulması durumunda etkilenecek yolcu sayısının 40 bine yükseleceğini kaydeden Ersoy, İskandinav ülkelerinin de eklenmesi durumunda sayının 80 bine ulaşacağını ifade etti. Ersoy, ''Her ülkenin kendi kurtarma operasyonu var. İnşallah İngiltere ile sınırlı kalır diye düşünüyoruz. Misafirlerin fazla rahatsızlık çekmeden geri dönmeleri önemli. Özellikle İngiliz misafirler konusunda aynı hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. 22 Eylül dahil giriş yapmış olan İngiliz misafirler ATOL garantisi altında.'' diye konuştu.

''50 milyon euroluk kredi paketi hazırlayabiliriz''

22 Eylül ve öncesi girişli yolculardan herhangi bir ücret talep edilmemesi gerektiğini yineleyen Ersoy, ''Önemli olan Türkiye'deki misafirlerin en uygun şekilde dönmesini sağlamak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la telekonferans yaptık. Kendisi Perşembe günü dönüyor. Acil kredi çalışması yapıyoruz. Otelciler için 50 milyon euroluk bir kredi paketi hazırlayabiliriz. Thomas Cook'un operasyon işlemleri Perşembe'ye kadar bitmiş olur.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 23.09.2019 - 15:56:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.