‘’Önemli olan müzeleri dünyadaki emsalleriyle aynı fiyata satmak’’

‘’Önemli olan müzeleri dünyadaki emsalleriyle aynı fiyata satmak’’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özellikle bu sene itibariyle müzelerin standardının artırılması için birçok çalışma başlattıklarını ve ciddi kaynak ayırmaya başladıklarını söyledi. Önemli olanın Türkiye’deki müzelerin dünyadaki emsalleriyle aynı fiyatlarla ziyaretçi alabilmesi olduğunu söyleyen Ersoy, Türkiye’deki tüm müzelerin aynı platform üzerinden tanıtılacağını söyledi.

.


Bakanlığa bağlı müzelerin müdürleriyle Ankara’daki Milli Kütüphane’de basına kapalı bir toplantı yapan Mehmet Nuri Ersoy, müzelerle ilgili yol haritası konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Ersoy, “Müzelerimizi ortak tanıtım hesabı olan www.turkishmuseums.com adresi üzerinden tanıtıyoruz. Başlattığımız karekod uygulaması ile de ziyaretçilerin şikâyet ve önerilerini yakından takip ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Üst gelir grubuna mensup turisti ülkeye çekmenin anahtarı

Türkiye’yi rakiplerinden ayrıştıran kültürel, sanatsal ve arkeolojik zenginliklerin üst gelir grubuna mensup turisti Türkiye’ye çekmenin de anahtarı olduğuna işaret eden Bakan Ersoy, basına kapalı düzenlenen toplantıda, özellikle müzeler için doğru tanıtım konsepti belirlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yerinde yöneticilerin özveriyle çalışmaları gerektiğini ve özellikle de tatil günlerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Bakan Ersoy, aynı zamanda kazı alanlarında ve ören yerlerinde standartların artırılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

‘’Müzelerimizin bütçelerini artırmaya devam edeceğiz’’

Müzelerde standartları artırmak üzere ciddi kaynak ayırmaya başladıklarını kaydeden Bakan Ersoy, şunları söyledi:

“Özellikle bu sene itibariyle müzelerimizin standardının artırılması için birçok çalışma başlattık ve ciddi kaynak ayırmaya başladık. Önemli olan müzelerimizin Avrupa’daki ve dünyadaki emsalleriyle aynı fiyatlarla ziyaretçi alabiliyor olması. Hem ziyaretçi sayısını hem de elde edeceğimiz gelirleri artırmalıyız. Müzeleri cazibe noktaları haline getirerek, turizmin pazarlamasında en etkili silah olarak kullanacağımız noktalardan biri olmalarını sağlamalıyız. Müzelerimizin geliştirilmesi için gerekli olan bütçeleri artırmaya devam edeceğiz.”

Müze Müdürleri

Müzelere ortak tanıtım

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerde ortak tanıtım portalı oluşturduklarına dikkati çeken Bakan Ersoy, sosyal medyanın artık hayatın ve turizmin bir parçası olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak geçen yıllardan farklı olarak hem içeride hem dışarıda müzelerin tanıtımına başladıklarını dile getiren Bakan Ersoy, www.turkishmuseums.com adresi ile müzeler için ortak tanıtıma başladıklarını ve ayrıca ziyaretçi memnuniyetini ölçmek üzere de müzelerde karekod uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

’Müze gelirinde yüzde 90’a yakın artış var’’ 

Bakan Ersoy, müze müdürlerine hitaben konuşmasını şöyle sürdürdü:   

“2019 yılında bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 35, gelirde ise yüzde 90’a yakın bir artış var. Biz geçen senelerden farklı olarak hem içeride hem dışarıda müzelerin tanıtımına da başladık. Her müzenin içinde diğer müzelerle ilgili de tanıtım yapmaya başladık. Bunlar yeterli değil tanıtım bu işin bir parçası. Önemli olan ziyaret eden misafirin oradan tatmin olması ve mutlu bir şekilde ayrılması. Bu sene karekodlara ilişkin yeni bir çalışma başlattık. www.turkishmuseum.com diye bir sitemiz, platformumuz var. Sosyal medya artık çağımızın bir parçası. Turizmin de bir parçası. Doğal denetim, otokontrol sosyal medya üzerinden oluyor. Bu bağlamda bizim hazırlıklı olmamız, her türlü eleştiriye açık olmamız, gelen eleştiriler ve istekler doğrultusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Karekod uygulamasında her gün ziyaretçiler tarafından girişler yapılıyor. Bunların sizler tarafından doğru incelenip, haklı olan şikâyetlerin hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerekiyor. Ziyaretçilerin önemli eleştirilerini karşılayabileceğimiz ne tür düzenlemeler varsa fikir ve projelerinize açığız. Biz bunlarla ilgili gerekli bütçeleri oluşturacağız. Önemli olan maksimum seviyede ziyaretçi memnuniyeti. Bu şekilde yurt dışından daha önce Türkiye’ye gelmemiş insanları ülkemize getirmeyi başaracağız.”



Bu Haber 02.09.2019 - 18:36:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ya bırakın bu işleri 04.09.2019 - 11:52

    Sayın Bakanım dedikleriniz çok güzelde Reel de bunlar olmaz fiyatları yükseltin direk yüzde 50 düşüş olacaktır. Çünkü Ülke olarak Turist Hammalığı yaptık bu sene! Oteller yüzde 50 lere varan zam yapınca turistler dışarıda para harcamadı, günlük tur satışları azaldı, Kalitesiz ucuz turistler ile oteller doldu! Belek bölgesini dikkate alarak Turizm Kaliteli denilemez! Turist cebinde 50 euro gelmiş bunu 7 gün boyunca harcıyor! Otel içindeki esnaflar dahi para kazanamadı bu sene, dışarıdaki esnaflar nasıl kazansın! Oteller kaçak yasa dışı olarak 3 Mt2 lik masaları 30 bin euro 40 bin euro ya kiralıyor otel içerisinde ve Belediyelerde buna ses çıkartmıyor denetim yapmıyor!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.