Gürsel Tekin’in iddialarına Mehmet Nuri Ersoy’dan yanıt

Gürsel Tekin’in iddialarına Mehmet Nuri Ersoy’dan yanıt

Kuleli Askeri Lisesi’ne ait binanın satılacağına ilişkin iddialara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanıt verdi.


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Kuleli Askeri Lisesi’ne ait binanın satılacağına ilişkin iddialar bulunduğunu belirterek Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sundu. Tekin önergede şu sorulara cevap verilmesini istedi:

1. Tarihi Kuleli Askeri Lisesi’ne ait binanın herhangi bir gerçek veya tüzel şahsa satışı, kiralanması, devri veya kullanım hakkı verilmesi için Bakanlığınızca başlatılan idari bir işlem bulunmakta mıdır?

2. Kuleli Askeri Lisesi’ni satın almak, kiralamak, devralmak veya başka bir yolla kullanmak için Bakanlığınıza yapılan yazılı veya sözlü bir başvuru bulunmakta mıdır.?

3. Kuleli Askeri Lisesi’ne ait tarihi yerleşkenin korunarak gelecek nesillere aktarılması için Bakanlığınızca hangi adımlar atılmaktadır.

Gürsel Tekin’in sorularının ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İstanbul Çengelköy'de bulunan Kuleli Askeri Lisesinin satıldığına ilişkin sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır. Bakanlığımıza tahsisli olan bölümünde müze yapım çalışmaları devam etmektedir." dedi.



Bu Haber 15.08.2019 - 09:45:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.