''İngiltere'de 1.3 milyon koltuk devreye girdi''

''İngiltere'de 1.3 milyon koltuk devreye girdi''

Kültür ve Turiizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook'un iflasıyla İngiltere'de ortaya çıkan 850 binlik koltuk açığının yerine, 1.3 milyon koltuk konduğunu söyledi.


İngiltere'de düzenlenen WTM Londra Fuarı'na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Thomas Cook ile ilgili endişeler vardı. Biz buradan doğan 850 bin koltuğun yerine 1,3 milyon yeni koltuğu devreye sokarak bu açığı kapattığımızı söylemiştik. Bunun olumlu sonuçlarını bu fuarda görüyoruz. Geçen yıla göre satışlarda ciddi artışlar var.” dedi.

2020 tanıtım bütçesi 180 milyon dolar olacak

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 18 milyon dolar olan tanıtım bütçesini 2019’da 72 milyona çıkardıklarını hatırlatan Bakan Ersoy, 2020 itibariyle de bu rakamı 180 milyon dolara ulaştıracaklarını söyledi.

Dünya turizmine yön veren bir turizm borsası niteliği taşıyan ve 84 ülkenin katılımıyla her yıl düzenlenen büyük buluşmada, Bakanlık 2020 yılı yeni fuar konseptini de ilk kez uyguladı. Geleneksel Türk misafirperverliğinin öne çıkartıldığı Türkiye ulusal standının merkezine tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen ‘Göbeklitepe’ alındı.

Ersoy tur operatörlerinin CEO'larıyla görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ulusal ve uluslararası televizyon kanallarıyla röportajlar yaptığı fuarda; dünya turizminin önde gelen tur operatörlerinden TUI, Easyjet ve Jet2 yöneticileriyle de bir araya geldi.



Bu Haber 06.11.2019 - 08:31:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TURIZIMCI 06.11.2019 - 10:30

    Bakan bey o koltuklar sanami bizemi kalacak bellimi ??

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.