'Zaten Turizm Geliştirme Ajansı'nda bütçemiz de var'

'Zaten Turizm Geliştirme Ajansı'nda bütçemiz de var'

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gastronomi sektörünün temsilcileriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TTGA bütçesinden restoranlara tanıtım desteği verileceğini açıkladı.


Gastronominin turizmde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, 2020 yılını gastronomi yılı olarak ilan ettiklerini ve Türk mutfağından etkili bir biçimde yararlanabilmek için ortak bir dil oluşturmak üzere çalıştayı düzenlediklerini söyledi.

''Turizmi iyi yapan ülkelerde konaklama geliri ile gastronomi geliri eşit''

Türkiye’nin 2018 yılı itibariyle 10 milyar dolar konaklama, 5 milyar dolar gastronomi geliri elde ettiğini belirten Bakan Ersoy, turizmi iyi yapan ülkelerde gastronomi ve konaklama gelirlerinin başa baş olduğunu kaydetti.

''Strateji belirledik''

Bakanlık olarak bir strateji belirlediklerini ve bu stratejiyi gastronomi turizminin temsilcileriyle nihayete erdirmek istediklerini belirten Ersoy, şunları söyledi:

''Buradan çıkan çalışmalara göre Türk gastronomisi açısından yurt dışındaki restoranlara nasıl destek veririz, Türkiye'deki restoranlara tanıtım desteğini nasıl veririz gibi başka çalışmalar da yapacağız.

''Zaten Turizm Geliştirme Ajansında bütçemiz var''

Tük mutfağı kültürünün, başta Türkiye olmak üzere, dünyada yayılmasını ve turizm gelirlerimiz içinde etkili bir pay olmasını istiyoruz. Zaten biliyorsunuz, Turizm Geliştirme Ajansı'nda bütçemiz de var tanıtımla ilgili bu tür desteği verebileceğimiz. İnşallah sizlerin katkılarıyla en doğru şekilde geliştiririz diye düşünüyorum.''



Bu Haber 24.01.2020 - 08:43:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.