‘’500 gemi gelse, 4 bin yolcudan 2 milyon turist eder’’

‘’500 gemi gelse, 4 bin yolcudan 2 milyon turist eder’’
Yapımı devam eden İstanbul Karaköy’deki Galataport projesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, proje tamamlandığında gemilerle limana 2 milyon turist gelebileceğini söyledi.

''REZERVASYONLAR ŞİMDİDEN ARTMAYA BAŞLADI''

Galataport’un Türkiye’nin en büyük kruvaziyer limanlarından biri olacağını belirten Bakan Ersoy, yapımı devam eden projenin 2020 yılında açılacağını ifade etti. Limana aynı anda 3 büyük geminin yanaşabileceğini kaydeden Ersoy, ileriye dönük kruvaziyer rezervasyonlarının şimdiden artış göstermeye başladığını kaydetti.

''HEDEF TURİST BAŞINA GECELİK GELİRİ ARTTIRMAK''

Kruvaziyer rezervasyonlarının diğer tatil türlerine göre çok daha erken yapıldığını belirten Ersoy, Galataport’un kruvaziyer limanından öte tam bir turizm kompleksi olduğunu söyledi. Ersoy, ‘’Hedefimiz turist başına elde ettiğimiz gecelik geliri ve turistin konaklama dışı harcamasını arttırmak. Galataport bu bakımdan da faydalı bir proje. Turistlerin keyifle harcama yapabileceği ortamlar projede yaratılmış.’’ dedi.

''ORTALAMA 4 BİN YOLCULU 500 GEMİ GELİRSE...''

Kriz öncesi İstanbul’a 360 geminin yanaştığını kaydeden Ersoy, ‘’Bu kapasite şu anda 500’e kadar çıkıyor. Ortalama 4 bin yolcudan 500 gemi geldiğini hesapladığımızda 2 milyon turist yapar. Bizim hedefimiz bir milyondu. Tabii siz o 2 milyon yolcuyu sadece 2 milyon olarak görmeyin. 2 milyon kişi her yıl 2 milyon kişiyi daha reklam ve konaklama için size getirecektir. Bir de bu 2 milyonun yanında en az 500 bin personel var. Personeli biz turist olarak görmüyoruz ama onlar da çok ciddi harcaması olan bir kitledir



Bu Haber 11.05.2019 - 08:15:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kadir Iğur 12.05.2019 - 07:42

    2000000 turıst e 30 Euro kişi başı teşvik vereceğiz 60 milyon gitti. Otel kalış harcaması yok. Bir kaç ufak tefek hatıra eşyası alacak , yemeğini suyunu gemide hal edecek , ben ne anladım bu işten. Teknem ile Dünyayı gezerken bilhassa Karibikler de bu gemilere çok rastladım. Bir karibikli bana :”” havamı suyumu kullanıyor, Adamı geziyor bize bıraktığı bir şey yok.

  • Bakana Öneriler" 11.05.2019 - 12:57

    Sayın Bakanım; Antalya'da Expo 2016 Diye bir yer yapılmıştı devlete maliyeti 2 milyar tl civarında oldugu belirtilmişti. Bu alan şuan atıl durumda Antalya halkına ülkeye döviz girdisi sağlamıyor istihdama etkisi yok. bu alanı komple yıkın boşaltın ve lütfen domates salatalık biber ekin ! Halka daha iyi hizmet edilmiş olacaktır. Bu işin ciddiye alınması gerekilen şaka kısmıydı. öneri 1*- Bu alana Özel Sektör eliyle Disneyland benzeri Gençlik Eğlence Merkezi kurulmalıdır. ÜLkemizin konum olarak orta doğu ve arap ülkelerine yakın oldugunu dusunursek cok cıddı bır yatırım olacaktır. öneri 2*- Alanın En Doğu Kısmına 5 bin kişilik Turizm ve Tarım Fakültesi kurulmalıdır, istihdama dayalı bir yer olabilir. Alanın orta kısmına Golf alanları kurularak zengin turistlerin bu alanlarda Golf oynaması sağlanmalıdır, Alanın en batı kısmınada 5 yıldızlı ultra lüks su kaydırapları olan eglence alanı genıs bır Kumarhane de olan bır otel kurulmalıdır bat kısmındakı nehrı su sporları yapılacak sekılde duzenlenmelıdır ve kıyı tarafına yuruyus yerlerı yapılmalıdır, Otele sadece ülkeye en az fazla 30 gun once pasaport ıle gırıs yapmıs Yabancı kısılerın gırmesı saglanmalıdır devlet olarakda bu mekandan gelır elde edılmelıdır... 3*- Değerli gazatezi yazalarımız profesorlerımızınde bu konuya el atmasını rıca edıyorum. Bu alanu unutturmayın gundemınıze alın ve bır an once bu alanı gelıstırmek ıcın projeler uretın.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.