ABD ile gerilim ve Suriye harekatı turizmi nasıl etkileyecek?

ABD ile gerilim ve Suriye harekatı turizmi nasıl etkileyecek?

Suriye’nin kuzeyine dönük askeri harekatla ilgili sürecin iyi yönetildiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, harekatın ve ABD ile yaşanan gerilimin rezervasyonların düşük dönemine denk gelmesinden dolayı sektörü etkilemeyeceğini ileri sürdü.


Katıldığı bir TV programında Trump’ın yönetmesi gereken bir değil birkaç tane Amerika olduğunu savunan Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bu nedenle içeride bazı dengeler var ve o dengeleri koruyacak bazı mesajlar vermesi gerekebilir ama şu ana kadar kriz iyi yönetiliyor. Harekat çok iyi başladı, inşallah kazasız, belasız da biter.’’ diye konuştu.

‘’Sezonun yavaşladığı döneme geliyor’’

Türkiye’nin Suriye harekatının turizm açısından doğru bir zamanda yapıldığını söyleyen Bakan Ersoy, ‘’Yani, sezonun en yavaşladığı döneme denk geliyor. O açıdan da çok çok faydalı. Bir bilinmez ve gri alan ortadan kalkacağı için harekatın sonunda sağlanacak güvenli bölge ise esas Türkiye’nin gelecekte turizm açısından en garantili güvenlik ortamını sağlayacak.’’ şeklinde konuştu.

‘’Çok sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum’’

Harekatın güvenlik sıkıntılarına kalıcı çözüm getirmesi açısında faydalı olduğunu belirten Ersoy, ‘’Bu yaşanması gereken bir süreç. İnşallah en az kayıpla en az zaiyatla Türkiye, turizm açısından çok doğru bir zamanlamayla, bunu aşacak diye düşünüyorum. Ben çok sıkıntı yaşanmayacağını, hatta gri alanları ortadan kaldıran bir netlik sağlayacağını düşünüyorum turizm açısından.’’ dedi.

‘’Tehdidin ortadan kalkması turizmin istediği bir şey’’

Suriye sınırından içeriye sızmalar olduğunu belirten Ersoy, ‘tampon bölge’ ile sınırda kalıcı bir güvenlik salanacağını ve turizmin de buna ihtiyacının olduğunu söyledi. Ersoy, ‘’İleriye dönük bir bir tehdit veya tehdit olasılığı kalmaması turizmin istediği bir şey. Bu hem uzun vadede, yatırım yapan yatırımcılar açısından da faydalı hem de turizm açısında satışların düşük olduğu bir döneme denk geliyor. Bu açıdan ben en doğru zamanlama diye düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.10.2019 - 11:58:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.