‘Maalesef müze fiyatlarımız Avrupa ortalamasının altında’

‘Maalesef müze fiyatlarımız Avrupa ortalamasının altında’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin müze bileti fiyatlarını Avrupa’daki fiyatlara yaklaştırması gerektiğini söyledi.


‘’Müzekartla yerli tüketici en iyi şekilde korunuyor’’

Topkapı Sarayı’nda 15 Temmuz için tasarlanan Müzekartların tanıtımında konuşan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin müze fiyatlarını revize ederek Avrupa’daki seviyelere çıkarması gerektiğini belirtti. Bunu yaparken yerli tüketiciyi koruyacak sistem geliştirildiğini kaydeden Ersoy, Müzerkartla bunun en güzel şekilde uygulandığını ifade etti. 

‘’Yapısal dönüşüm gerçekleştireceğiz’’

Müze ve ören yerlerinin, turizm gelirlerine dolayısıyla ülke ekonomisine, hak ettiği katkıyı sunması için yapısal bir dönüşüm gerçekleştireceklerini ifade eden Ersoy, ziyaret ücretlerinin, dünyadaki örneklerle uygun bir seviyeye çekilerek ekonomik fayda sağlanacağını dile getirdi. Ersoy, gerçekleştirilecek düzenlemelerin turizme yönelik bir adım olarak kalacağının ve Türk vatandaşlarına yansıtılmayacağının altını çizdi.

31 milyonla rekor kırıldı

1. Temmuz 2018 - 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerini 31 milyon kişinin ziyaret ettiğini açıklayan bakan Ersoy, bunun bir rekor olduğunu söyledi. Ersoy, 52 yeni müze açıldığını ve 25 yeni müze için ise uygulama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Ersoy konuşmasında ayrıca, Müzerkartın belediyelere bağlı müzelerde de geçerli olması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.



Bu Haber 13.07.2019 - 10:25:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 15.07.2019 - 12:48

    Otel fiyatları Avrupa'nın üçte biri iken, müze fiyatlarını Avrupa ülkelerindeki fiyatlara yükseltmeye kalkarsanız ortaya garip bir durum çıkar ki bu da bütçesine uygun olduğu için ülkemize gelen turisti kaçırır!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.