''Rezervasyonlara bakarsanız durum çok iyi''

''Rezervasyonlara bakarsanız durum çok iyi''
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında sektörün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel

Koronavirüsün ikinci dalgası ekonomi virüsü. Biz bunu bekliyorduk aslında.Ülkeler sınırlı kaynaklarını kendi ekonomilerine aktarmak veya dışarıya kaynak çıkışını engellemek istiyor. Avrupa Birliği ülkeleri de kendi içlerinde kaynakların tüketilmesi bu tarz engellemeler yapıyorlar. Avrupa Birliği’nin kararı bu. Avrupa’yı iç hat gibi görüyorlar. Nasıl biz Türkiye olarak önce içeriyi sonra dışarıyı açıyorsak, onlar da aynı şeyi yapıyorlar.’’ dedi.

''Alman bakan ‘Türkiye konusunda umutluyum’ dedi''

Alman Federal Hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiss ile görüştüğünü belirten Mehmet Nuri Ersoy, Baresiss’in ‘Türkiye konusunda umutluyum’ dediğini ve sertifikasyon konusunda Türkiye’yi çok başarılı bulduklarını söyledi. Baresiss’in ‘Türkiye ile görüşmeler sürüyor’ dediğini belirten Ersoy, ‘’31 Ağustos’un genel bir tarih olduğunu ve üçüncü taraf ülkelerle görüşerek bu tarihi erkene alacaklarını söylediler. Türkiye ile görüşmeler devam ediyor ve inşallah erkene de alacağız.’’ diye konuştu.

''Almanya’dan bugün itibariyle uçaklar gelmeye başladı''

Almanya’dan bugün itibariyle uçakların gelmeye başladığını söyleyen Ersoy, ‘’Alman yolcular da gelmeye başladı. Aslında trafik başladı. Sadece sizi önermiyor. Tur operatörleri ile gelmese de, münferit trafik başladı aslında.’’ dedi.

‘’Üste para ödeyerek alabileceğiniz bir şey’’

Ahmet Hakan’ın ‘Tatile giderken kampa gidecekmişiz gibi bir hava estiriliyor’ demesi üzerine Ersoy, ‘’Bir dizi kuralların konması bu algıyı yarattı. Aslında üç kural var; maske, mesafe, hijyen. Aslında otellerde mesafe uygulaması, tatil yaparken üstüne para ödeyerek alabileceğiniz bir şey. Çünkü daha az yoğunluklu bir ortamda tatil yapıyorsunuz. Maske ise her zaman kullanılacak bir şey değil. Restoranda veya şezlongdayken maske kullanmayacaksınız.’’ dedi.

''Bu yıl tesislerin yüzde 50’si açılır''

Bu yıl otellerin para kazanmayı değil, sistemi yeniden çalıştırmayı hedeflediğini belirten Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bu yıl otellerin yüzde 50’sini faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Şu koşullarda belli doluluklarla bu rakam iyi bir gelişme. Şu anda ayın 1’inden itibaren çok azı açılmaya başlandı. 1 Temmuz’a kadar açmayı planlayan tüm tesislerin açılacağını düşünüyorum. Açacak olanlar bakanlığın yayınladığı genelgelere göre açılması gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

''Yeni istihdam paketi üzerinde çalışılıyor''

Otellerde fiyatlar dövize endeksli olduğunu söyleyen Turizm Bakanı, ‘’Sene başında yapılan anlaşmaların ardından döviz de artış oldu ancak oteller bunu fiyata yansıtmadı. Otellerin bu yılki hedefi sistemi çalıştırmak ve zaten amaç da bu olmalı. Onları cesaretlendirmek için istihdam paketi destekleri açıklanmıştı. Şimdi yeni bir istihdam paketi üzerinde çalışılıyor.’’ şeklinde konuştu.

''Rezervasyonlara bakarsanız durum çok iyi''

İç turizm hareketinin başladığını ve şu anda yüzde 45’ler seviyesine ulaştığını ileri süren Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Anlık diye bakmayın, ileriye dönük de ölçümlüyorum.İç turizm hareketi şu anda, geçen senenin yüzde 45-50 seviyelerine geldi. Rezervasyonlara bakarsanız durum çok iyi. Bu demektir ki iç turizm hareketleri haziran sonuna kadar geçen seneki rakamları yakalayacak.’’ şeklinde konuştu.

‘’Sertifikayı kalıcı hale getireceğiz’’

‘Güvenli turizm sertifikası için başvuran otel sayısının 500’ü geçtiğini söyleyen Ersoy, sertifika alan otellerin ‘hayalet’ müşteri tarafından denetleneceğini söyledi. Ersoy, ‘’Biz bu sertifika sistemini pandemi geçtikten sonra da devam ettirmek istiyoruz. Tabi pandemi ile ilgili maddelerden arındırıp, yeni maddeler ekleyeceğiz. Bunu yaparsanız, ‘nitelikli turisti’ alırsınız. Nitelikli turizm nitelikli turisti de çekiyor.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 11.06.2020 - 08:36:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 29.06.2020 - 11:36

    peki haziran sonu geldi ,geçen seneki rakamları yakaladık mı : )

  • Hasan Dirik 11.06.2020 - 10:00

    Sayin Bakanim, No Comment .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.