Mehmet Nuri Ersoy: TL’nin değer kaybı turizmi olumlu etkiliyor

Mehmet Nuri Ersoy: TL’nin değer kaybı turizmi olumlu etkiliyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TL’deki değer kaybının turizmi ve ihracatı olumlu etkilediğini söyledi.


Katar’a bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada Al Jazeera televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Pandemide Türkiye’nin, turizmde rekabet halinde olduğu İspanya ve Yunanistan’dan daha az etkilendiğini söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, yaşanan zor sürecin sonunda turizm sektörünün iyileşme yoluna girdiğini ifade etti.

2023 turist hedefi 50 milyona çekildi

Bakan Ersoy’un Al Jazeera’ya yaptığı açıklama, Türkiye’nin 2023 turist hedefini aşağıya çektiğini de gösterdi. Ersoy açıklamasında, 2023’te 50 milyon turist ağırlamayı ve 50 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Katar'ın "yatırım gücüne" dikkat çekti

Açıklamalarında Ege bölgesindeki turizm projelerin (Çeşme ve Didim turizm projeleri) değinen Ersoy, bu projelerin Türkiye’de ekonomiye 50 yıl hizmet edeceğini söyledi. Ersoy’un konuyla ilgili olarak Katar’ın yatırım gücüne vurgu yapması dikkat çekti.

"TL'nin değer kaybı turizmi olumlu etkiliyor"

Son günlerde Türk Lirasında yaşanan hızlı değer kaybı ile ilgili de değerlendirme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ihracat ve turizm ile TL’deki değer kaybı arasında ters ilişki olduğunu, TL değer kaybettiğinde ihracatın arttığını, turizmin de olumlu etkilendiğini kaydetti. Ersoy, TL değer kaybettiğinde daha kaliteli ürünlerin pazarlanabildiğine dikkat çekti.

"Arap turistler daha fazla harcıyor"

Türkiye’ye gelen Arap turistlerin diğer turistlerden daha fazla harcama yaptığını belirten Ersoy, Arap turist sayısında gerileme olduğunu da sözlerine ekledi.



Bu Haber 26.10.2021 - 10:40:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • RIZA ERSOY 27.10.2021 - 05:33

    Değerli Okurlar, daha genel bir yazı yazacağım ancak: Sayın Bakan'ın söylediği doğru. Evet, TL'nin değeri düşerse Turizm ve Ihracat bundan fayda görür. Sorun şu: 2002 den bu yana, dış ülkelerle olan enflasyon farkları oranında TL'nin değeri düşürülmeliydi. Hani herkes diyor ya: Üretim kalmadı. İşte 2002 den bu yana düşürülmeyen TL nin neticesinde üretim azaldı. Bunu şimdi mi söylüyorsun diyenlere: Her zaman söyledim. 2006 ve 2010 da turizm gazetelerinde dahi bu döviz kurunun yanlış olduğunu , her daim belirttim. Sorun şu: 10 sene TL değer kaybetmedi. Sonra reel değerine geldi çok az sürede. Çok az sürede gelmesi sorun. Ve evet: Turizm ve ihracata bu mevcut kurun faydası var. USA ve Çin'in devamlı kavgası var. Çin'e devamlı baskısı var Yuan'ın yani para biriminin daha değerli olması hususunda Amerika'nın . Ne zamanki cari açığımız, artıya geçer. İşte o zaman paramız değerlensin. İnşallah o günlerde bir gün gelir. Ancak, bir dengeye gelene kadar, TL'nin düşmesi doğrudur. Ve bu bir iktisadi yorumdur. Objektif bir yorumdur.

  • Hakkı demir 27.10.2021 - 05:42

    TL'nin değer kaybı çalışanı da olumlu etkiliyor mu peki? Yazık! İnsan böyle bir açıklama yapmaya utanır.

  • Onur 26.10.2021 - 03:11

    Vallahi yazık ya! Açıklamalara bak... Millet zor durumda, önümüze kış ama buradan bile ekmek çıkarma derdinde birileri. Türkiye kaliteli turisti kaybedeli çok oldu, sen daha bunlarla avunmaya devam et. Seneye elemana yok diye ağlayacaksınız şimdi övdüğün değer kaybı yüzünden.

  • Arid arif 26.10.2021 - 12:08

    Ne demezsin,tl değer kaybetdikçe elin 3.sınıf insanı ucuza tatil yapıyor. Gelen turistler boş turist, bunu bir de esnafa turizm çalışanlarına sor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.