Mehmet Nuri Ersoy: Thomas Cook krizini 4 günde çözdük

Mehmet Nuri Ersoy: Thomas Cook krizini 4 günde çözdük

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın 2020 bütçesinin görüşüldüğü TBMM’de bir sunum yaptı. Ersoy yaptığı sunumda, yeni kurulan Tanıtım Ajansı sayesinde Thomas Cook krizini 4 günde çözdüklerini ileri sürdü.


Sunumunda Bakanlığın arkeolojik kazılarla ilgili çalışmaları, yurt dışın kaçırılan geri getirilmesi için atılan adımlar, Kapadokya Alan Başkanlığı’nın amacı ve işlevleri ile müze ve ören yerlerinde fiyatların yükseltilmesi başlıklarında bilgi veren Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin 75 milyon turist 65 milyar dolar gelir olduğunu tekrarladı.

''Ya bu oyunda varız ya da yokuz''

Turizm Geliştirme Ajansı’nın (TTGA) devreye girmesiyle birlikte gelecek yıl tanıtım bütçesinin 180 milyon dolara çıkacağını anlatan Ersoy, 2023 yılında ise bu rakamın 220 milyon dolara ulaşacağını ifade etti. Türkiye’nin turizmde rakip olduğu ülkelerin oyunu bu şekilde oynadığını ifade eden Ersoy, ‘’Ya bu oyunda varız ya da yokuz’’ diye konuştu.

''Ajans sayesinde Thomas Cook kizini 4 günde çözdük''

TTGA ile ilgili eleştirilere, '’Turizm Geliştirme Ajansı'nın faydası yokmuş.'Ben bu mesleğin içerisindeyim. Eğer biz binde 7,5 ile gidiyorsak zaten bu işe önem verelim.’’ diye yanıt veren Ersoy, Ajansın ilk faydasının Thomas Cook iflasında görüldüğünü ileri sürere, ‘’Thomas Cook krizini 4 günde çözdük. İspanya çözmeyi başaramadı. Thomas Cook ne ilk batan firma olacak ne de son olacak. Biz bu yönteme tam zamanında geçtik. İlk başarılı sonucu da Thomas Cook krizi ile atlatmış olduk." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 11.12.2019 - 08:36:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.