Mehmet Nuri Ersoy: Reklam yerine PR

Mehmet Nuri Ersoy: Reklam yerine PR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’yi bundan sonra reklamla değil PR ağırlıklı organizasyonlarla tanıtmak istediklerini söyledi.


'Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış aRallisi'nin Göbeklitepe ayağına katılan Kültür ve Turizm Bakanı mehmet Nuri Ersoy, ‘’Türkiye’yi ve Anadolu’yu detaylı bir şekilde tanıtıp Kuzey Kıbrıs’a geçecekler. Bu tip organizasyonların, Türkiye’nin tanıtılması ve Türkiye’ye ilişkin farkındalık yaratılması konusunda çok büyük faydası var.’’ dedi.

''Reklam değil PR''

Türkiye’nin tanıtımının artık reklam ağırlıklı yapılmayacağını yineleyen Ersoy, ‘’Biz Türkiye’yi reklam ağırlıklı tanıtmak istemiyoruz. Bundan sonra PR ağırlıklı organizasyonlarla ve yaşam tarzlarıyla Türkiye algılarını değiştirmek istiyoruz. Bu yılki tanıtım temalarının merkezine Göbeklitepe’yi koyduk. Bunu sadece Güneydoğu’daki illere katkısı olsun diye yapmadık... Göbeklitepe Türkiye’nin tanıtım yüzlerinden biri olcak. Bunda da en büyük etken ‘tarihin sıfır noktası’ olması.’’ şeklinde konuştu.

''Japonya'dan inanılmaz sonuçlar elde ettik''

Bazı noktalarda reklamı tamamen çektiklerini ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bunun en güzel uygulamasını da bu yıl Japonya’da yapıyoruz. Bu yıl Japonya Türk Kültürü Yılı. Bu bağlamda ordaki reklamları bilinçli bir şekilde çekip oraya ‘Gezen Topkapı Sergisi’ni gönderdik. Beraberinde birçok kültürel etkinliği de oraya taşıyoruz. Sonuçları da yavaş yavaş alıyoruz. Japonya’dan inanılmaz bir sonuç geldi. Türkiye’yi en çok arayan ülkeler listesinde Japonya açık ara birinci oldu. Yani bakın reklam ve tanıtımı hiçbir şekilde yapmadık test edebilmek için. 90 bin turist geldiği için test edilebilir bir noktaydı. Tamamen kültür ve sanat faaliyetlerimizle içeriye girdik ve inanılmaz bir sonuç elde ettik. Türkiye’ye yılda 5-6 milyon turist gönderen ülkeler Japonya’dan sona geldi Türkiye ile ilgili aramalarda. Tespit ettiğimiz öngördüğümüz şekilde, ülkelerin kültür ve sanatla tanıtılması, gastronomisiyle ve arkeolojisiyle ayrışmasının etkili bir silah olduğunu gördük.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 28.05.2019 - 08:42:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 28.05.2019 - 05:23

    ı ve i harflerinin klavyede yerini öğrenemeden Öneri getirmek...

  • Öneriler 28.05.2019 - 12:47

    Sayın Bakanım çok haklısınız ama reklamın yeri farklıdır. Çin de yayınlanmak üzere Çin den en çok izlenilen takip edilen 4 ana spor aktivite sanat alanından en cok takıpcısı olan 4 unlu kısının oyanayacağı bır reklam hazırlıgı yapınız. 2020 ıcın sımdıden bu calısmayı yurutmelısınız. Istanbuldan ınıp Antepden cıkacak sekılde bır reklam cekınız cınlı turıst gezen turısttır buna bıraz ozen gosterın turızm heryere yayılsın sadece otelcılerın kazandıgı bır ıs olmaktan cıksın... CINLI turıste yonelın 2023 hedeflerıne ulasmak ıcın CINLI turıstt mutlaka sart! yılda 150 mılyon turıst gonderen devasa bır fabrıka! acıl olarak sızlerde bu konuyu dıllendırınız. Expo 2016 pasıf durumda 2 mılyar tl harcandı ama suan bos durumda. Bu alana yenı rekreasyon alanı genclık turızm festıval alanı dısneyland vb gıbı para getırıcı bır yere donusturulmelıdır ozel sektor tarafından ortak da yapılabılır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.