Kültür ve Turizm Bakanlığı KKTC'de TİKA ofisi açıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı KKTC'de TİKA ofisi açıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kıbrıs'ta bir TİKA ofisi açmaya karar verdiklerini söyledi.


KKTC'ye bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri. Ersoy, Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü'nü ve Alpaslan Türkeş Müze Evi'ni ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Ersoy, Kıbrıs'a sadece Bakanlık olarak değil, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bakanlığa bağlı kuruluşlarla geldiklerini söyledi.

KKTC'de TİKA ofisi açmaya karar verdiklerini söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmayı tamamlayıp, TİKA'nın burada bir ofisle hizmet etmesini sağlayacağız. Bu TİKA'nın Kıbrıs'taki yatırım ve faaliyetlerini artırması için gerekli olan bir adımdır. Bundan sonra TİKA da sosyal sorumluluk projesini Türkiye Cumhuriyeti ve Bakanlığımız adına üstlenecek." açıklamasında bulundu.

NOT: 2018 yılının temmuz ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile,Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanmıştı.



Bu Haber 23.08.2019 - 10:02:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.