'Derbent önemli bir kayak merkezi haline gelebilir'

'Derbent önemli bir kayak merkezi haline gelebilir'

Konya'daki Aladağ Kayak Merkezi'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Derbent'in ileride iyi bir kayak merkezi olabileceğini söyledi.


Konya'nın Derbent ilçesinde Aladağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hazırlanan kayak merkezi projesinin maketi üzerinden yetkililerden bilgi aldı.

‘’Bir hafta 10 içinde çıkacak işler değil’’

Aladağ Kayak Merkezi'nin önemli bir turizm bölgesi olacağını belirten Bakan Ersoy, "Derbent kayak bölgesini bir kayak merkezi haline nasıl getirebiliriz, onunla ilgili çalışmaları başlatıyoruz. Doğru planlamalar yapabilmek için istediğimiz raporlar var. Onlarla ilgili sezon boyu çalışılması gerekiyor. 1 hafta, 10 günde çıkacak işler değil. Karın hareketliliğine göre çıkarılması gereken bazı raporlar var. O raporları da tamamlayacaklar. Nisan gibi tekrar geleceğiz. Tam olarak buraya nasıl bir proje oturtabiliriz, ona bakacağız.'' dedi.

Konya'nın hızlı tren bağlantılarından dolayı şanslı olduğunu ve özellikle iç pazardan beslenebildiğini söyleyen Ersoy, ''İstanbul, İzmir ileride tamamlanacak olan hızlı tren sistemleriyle Ankara bağlantıları 3 büyük şehirden de çok rahat kayakçı alma potansiyeline sahip. Sadece kayakçı da değil her türlü turist alma potansiyeline sahip.'' diye konuştu.



Bu Haber 23.01.2020 - 08:47:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.