Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce Reuters’e verdiği demeçte ‘30 milyon turist hedefine bağlıyız’ diyen Ersoy, bu sefer temkinli konuştu.

İç turizm hareketinin yoğunlaştığını ve ay bazında 2020’den daha iyi olduğunu söyleyen Ersoy, bu sene iç turizm açısından bir sıkıntı olacağını düşünmediğini belirtti.

‘’Yeni şeyler konuşmak için 5 binin altını görmemiz lazım’’

Türkiye’de vaka sayılarının düşmeye devam ettiğini ve gidişatın olumlu olduğunu kaydeden Ersoy, AB ülkelerinin vaka sayısı açısından son iki haftanın verilerine baktığını kaydetti. Ersoy, "5 binin altını görmemiz lazım, yani bir şeyi konuşabilmemiz için 5 binin altına gelmemiz lazım." diye konuştu.

‘’AB, üle bazlı kararlar alıyor’’

Avrupa Birliği ülkeleri ile görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı, önümüzdeki hafta çok yoğun görüşmeler olacağını ifade etti. Ersoy, ‘’Avrupa Birliği ülke bazlı kararlar alıyor, herkes kendi kararını kendi veriyor. Avrupa Birliği ülkeleri yeni bir prensip kararı aldılar, çift aşı yaptıran ziyaretçilerin seyahat kısıtlamalarını kaldırıyorlar. Bu bizim için de geçerli zaten.’’ diye konuştu.

‘’Çin aşısıyla ilgili ret kararı yok’’

Çin aşısı ile ilgili bir ret kararı bulunmadığını, aşıyı yeni incelemeye aldıklarını ifade eden Ersoy, ‘’Daha yeni incelemeye aldılar, onun da olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Avrupa'da çok kullanılmayan bir aşı olduğu için ellerinde veri yok, verileri de topluyorlar şu anda." açıklamasında bulundu.

‘’Turist sayısı bir ay içinde netleşir’’

Ersoy, bu yıl kaç turistin gelmesinin beklendiğine ilişkin bir soruya ise, "Geçen sene 15 milyon hedefimiz vardı, 16 milyon gerçekleşti. Bu sene de netleşir herhalde 1 ay içinde, hava trafikleri netleşsin ona göre biz de tekrar bir yorum yapacağız. Kesinlikle geçen seneki rakamları geçeriz.’’ yanıtını verdi.



Bu Haber 25.05.2021 - 14:19:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • otelci 27.05.2021 - 08:08

    Arkadaşlar durum hiç bir zaman covid olmadı geçen sene bu pandemi yok muydu. esas sorun siyasİ biz diretiyoruz hala tek yapılacak şey Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ın Rusya ya kadar gidip Başkan Putin Almanya da Merkel ile bire bir görüşmesi ile biter bu iş gerisi hikaye bizlerde böyle senaryolar yazar dururuz otelcisi çalışanı ne olacak diye bekliyoruz. yazık değil mi bizlere ve ailelerimize ....

  • Fatih Gökmen 25.05.2021 - 11:53

    Şu tam kapanma Ocak veya şubatta 1 ay yapılamazmıydı?nisan ayında kapatırsan Mayıs Haziranı kaybedersin!!ülkemizin Avrupa’da reklamı (0)!! Otelcileri destek çalişana yok !!OLMUYOR BECEREMİYORSUNUZ !!!!

  • Arif 25.05.2021 - 03:29

    La rusya dese ki hani 1 temmuzda açacağım ucusları o zaman rus turistler de ona göre rezervasyon yaptırıır ama adam hiç bir şey söylemiyor kasten. E belirsizlik halinde de kimse Türkiyeye rezervasyon yaptırmıyor..ıngiltere desen uefa maçının bile Türkiyede yapılmasını hazmedemedi ,kaldi ki turist göndersin.Almanya desen hala türkiye çok riskli diyerek kamuoyu oluşturdu...Anlıcanız hepsi Türk düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar..Bızım bakan beyde hala yok 30 milyon yok 20 milyon diye diye milleti kandırdığını sanıyor

  • Inan 25.05.2021 - 03:13

    Cos ilginç, ama gercek. Rus turizim şirketleri resmi uçuş izinleri olmayan Tunusa ve Kibrisa uçaklarına paket turlar satmaktalar. Turkiyeye gelince her şey resmi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.