''Pratik bir çözüm yaptık, yüzde 99’u kapsadık''

''Pratik bir çözüm yaptık, yüzde 99’u kapsadık''
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, acenteleri hayal kırıklığına uğratan belge devri düzenlemesiyle ilgili açıklamarda bulundu. NTV yayınına katılan Ersoy, seyahat acentesi belgesi devrine pratik bir çözüm getirdiklerini ve acentelerin yüzde 99’unu kapsadıklarını ileri sürdü.

TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı NTV canlı yayınında sektörün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy, acentelerin hayal kırıklığı yaşadığı belge devrine ilişkin düzenlemenin ‘art niyetli’ insanların önüne geçmek için bu şekilde çıkarıldığını ileri sürdü.

''Şu anda sektörün içindeki en kıdemli insanım, yüzde 99'u kapsadık''

Belge devri ile ilgili düzenlemenin acentelerin ihtiyacına cevap vermediği şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bu söyleme ben kesinlikle katılmıyorum. Türkiye’de 9.500 acente var. Bu 9.500 acente içinde kaç tane acente markası sayabilirsiniz? Ben 1985’ten beri sektörün içindeyim ve şu anda da sektörün içindeki en kıdemli insanım, ben de zorlasam 100 tane sayarım. Bu nedenle acentelerin yüzde 99’u zaten kapsamı alanı içine girmiş durumda.’’ dedi.

''Markanızı ve unvanınızı devremenize engel yok ki''

‘’Markanız değerliyse unvanınızla birlikte devretmek istersiniz’’ diyen Ersoy, ‘’Bakın markanız gerçekten değerliyse, o zaman şirketiniz de köklü bir şirkettir ve iyi bir firmadır. Bu durumda biz, şirketinizi unvanınızla ve markanızla devretmenize bir engel tanımıyoruz ki. Orada bir engel yok; eskiden de müsaitti şimdi bu yasa geçtikten sonra da müsait. Tabi iyi niyetliyseniz. Ama art niyetliyseniz, o zaman iş değişiyor. Şimi siz fimanızın borçlarını eski şirketinizde bırakıp, unvanınızı ve markanızı akrabanızın üzerine kurduğunuz başka bir şirkete aktarmak istiyorsanız, o zaman geride birçok turizm tedarikçisi mağdur yaratıyorsunuz. Ki bu geçmişte defalarca yaşandı ve bu nedenle de belge devri yasaklandı.’’ ifadelerini kullandı.

''Art niyetli insanların önüne geçelim dedik''

Şu anda sektörün belge devrine ihtiyaç duyduğu için pratik bir çözüm yarattıklarını öne süren Ersoy, geçmişte yaşanan kötü örnekleri görmezden gelemeyeceklerini söyledi. Ersoy, ‘’Dedik ki, ‘belge devrine izin verelim. Hem sektörün ihtiyacı karşılansın, hem de art niyetli insanların önüne geçelim. Eski yasayı bu haliyle geçirseydik, yine o mağdurlar oluşmaya devam edecekti.



Bu Haber 18.04.2020 - 11:52:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.