Binlerce km’lik mesafe önemini yitirdi, 500 bin Çinli bekliyoruz

Binlerce km’lik mesafe önemini yitirdi, 500 bin Çinli bekliyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl 500 bine yakın Çinli turist beklediklerini söyledi.


"Avrasya Kıtasına Odaklanmak: Karşılıklı Yarar ve Ortak Kazanca Dayalı Çin-Türkiye Beşeri ve Kültürel Temasları" programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çin turizm pazarı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çinle Türkiye arasındaki yakınlaşmada hava yolu ulaşımının önemine dikkat çeken Ersoy, iki ülke aasındaki binlerce kilometreli mesafenin önemini yitirdiğini söyledi. Ersoy, ‘’China Southern Havayolları'nın İstanbul uçuşlarına yeniden başlaması, Sichuan Havayolları'nın bu sene başlattığı direkt uçuşlar da memnuniyet verici. Türk Hava Yolları'nın da Şian’a başlatacağı uçuşları diğer şehirlerin izleyeceğini ve havayolu hattının daha da yoğunlaşacağını düşünüyorum.’’ diye konuştu.

Bu nedenle Pekin Daxing Havalimanı’nı İstanbul Havalimanı kadar önemsediklerini kaydeden Ersoy, geçtiğimiz yıl 400 bini geçen Çinli turist sayısının bu yıl 500 bine yaklaşacağını belirtti.



Bu Haber 18.10.2019 - 14:08:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • murat bilen 19.10.2019 - 07:21

    150 milyon turist gönderiyor rumuzlu arkadaşa yanıt yazınızda şunu diyorsunuz kaliteli turist şart nasıl olucak peki?önce esnaf esnaflığını bilmeli bir dükkana giriyorsunuz aynı ayakkabı diğerinde 50 lira iken diğerinde 70 lira,yani sahte üründen de bahsedelim,bir ürünü satıyorsunuz hatalı ürünü değiştirmiyorsunuz,yine gelelim kaliteli turist mevzusuna kalitesiz turist sadece Türkiyeye geliyor başka hiç bir yere gitmiyor,yani ispanya ve yunanistan hep kaliteli turist çekiyor öyleki günde 300 euro harcıyorlar,yiyecekten içeceğe,giyimden çantaya kadar kalitesiz ürün ve farklı fiyat sunduğunuz sürece kaliteli turist beklemeyin,öyle çat pat yabancı dil bilmeklede bu iş olmuyor,bir dükkanın tezgahtarı giyimi ile müsteriyi çekmelidir

  • 150 MİLYON TURİST GÖNDERİYOR! 19.10.2019 - 11:17

    Sayın Bakan; Çin yılda 150 milyon turist gönderen devasa bir Pazar. Biz ne kadarını almışız? Gelecek 2023 Hedeflerine ulaşabilmemiz için Mutlaka Çin Hindistan gibi Nüfus sayısı yüksek olan ülkelerden 5 er milyon turist almamız lazım! Bunun için çalışma yapmalısınız sadece Almanya ve Rusya ile 2023 Turizm hedeflerine ulaşılamaz... Acil Yeni TUrizm Eylem planı şart! Kaliteli Turist Şart! 2019 Yaz ayında Antalya da ki otellerin içindeki esnaflar sokaktaki esnaflar para kazanamadı! Turistler ceplerinde 50 euro ile gelmişler 7 gün boyunca o parayı kim alacak savaşı var!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.