Mehmet Nane: Uçak bileti tavan fiyatının 899 lira olmasını talep ettik

Mehmet Nane: Uçak bileti tavan fiyatının 899 lira olmasını talep ettik
Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Nane, uçak bileti tavan fiyatının 899 liraya yükseltilmesini talep ettiklerini açıkladı.


Bir süredir, uçak bileti tavan fiyatının düşük kaldığına ilişkin açıklamalarda bulunan Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Nane, 599 liraya yükseltilen tavan fiyatın 899 liraya yükseltilmesini talep ettiklerini açıkladı. Nane, "Yoksa taban tavana yaklaşacak” diye konuştu.

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'ye konuşan Mehmet Nane, “Bakanlığa kendimizi anlattık, artan maliyetleri kalem kalem açıkladık. Taleplerimizi ilettik ve fiyatı yüzde 18 civarında artırma takdirini kullandılar. Bizim bunun arkasından beklediğimiz birkaç hamle daha var. Nisan ve mayıs aylarında yapılacak kademeli artışlarla bu rakamın 899 TL'ye kadar çıkarılmasını talep ettik. Tavan artmaza taban tavana yaklaşır" dedi.

Nane, taban fiyata ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Şu anda tavanla taban fiyat arasında yüzde 50'lik bir makas var. Tavan fiyat artmazsa taban ve tavan birleşecek, neredeyse her yere tek fiyatla uçuyor olacaksınız. Hatta 3 ay önce bilet alan da son dakikacılarla aynı fiyata uçacak.

Bu şöyle bir sıkıntı getiriyor. Eğer tavanı yukarı çekemezsek, taban yukarı çıkar. Biz bunu yetkililerimizle anlattık ve sağ olsun belli bir oranda artış verdiler.

599'un yurtiçi hatlarda komple zarar olarak karşımıza çıktığına inanıyoruz. Bu zararı minimize etmek ve iç hatlarda uçuş azaltılmasının önüne geçmek için talep ediyoruz. Bu da belli destinasyonlara uçuş sayısının azalması demek. Mesela Ankara'ya günde 10 uçuş yerine 7 uçuş yapılması gibi ya da da para kazanma ihtimali olmalan belli uzak destinasyonların geçici olarak iptal edilmesi gibi sonuçlar doğurabilir.”

TELEGRAM



Bu Haber 18.01.2022 - 09:31:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.