Mehmet İşler'den Sabah yazarı Funda Karayel'e tepki

Mehmet İşler'den Sabah yazarı Funda Karayel'e tepki
Sabah/Günaydın yazarı Funda Karayel'in pandemi döneminde hizmet veren otelleri ve bu otellerde konaklayanları hedef gösteren yazısına ETİK Balkanı Mehmet İşler'den tepki geldi.

''Akıllı saatlerden eşinizin nabzını kontrol edin'' demişti

Sabah/Günaydın yazarı Funda Karayel, otellerin sokağa çıkma yasağında ''3 gece kal 2 gece öde'' kampanyası yaptığını ileri sürerek, insanların da sahte izin belgeleriyle sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonunu otellerde geçirmek için akın ettiğini yazmıştı. Karayel bununla da kalmamış, ''Unutmadan; otelden dönen eş ya da sevgililerin, akıllı saatlerindeki sağlık uygulamasından nabzını mutlaka kontrol edin derim.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Karayel'in kaleme aldığı yazıya sosyal medyada turimcilerden yoğun tepki gelmiş, otelleri kaçamak yeri gibi gösteren yazısından dolayı Karayel'in özür dilemesi istenmişti.

''Oteller kaçamak yapılan yerler olarak gösteriliyor''

Konuyla ilgili bir açıklama da Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nden (ETİK) geldi. ETİK Başkanı Mehmet İşler, ''Bir gazetede yayımlanan köşe yazısında otellerin "kaçamak yapılan tesisler" olarak gösterilmesini, Covid-19 bulunduğu imasını eleştiren İşler, "Pandemi sürecinde en fazla hasarı alan turizm ve konaklama sektörüne yönelik bu suçlamaları haksız ve yersiz buluyoruz" dedi.

Otellerin yüzde 80'inin kapalı olduğunu, açık olanların da yüzde 25-30 dolulukla faaliyet gösterdiğini hatıratan İşler, bu süreçte en ağır hasarı alan turizm sektörünün Güvenli Turizm Sertifikası ile faaliyet gösterdiğini ve çok sıkı denetlendiğini anlattı.

''Haksız suçlamalarla karşı karşıyayız''

Bu yılın Ocak-Ekim döneminde ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısının 2019 yılına göre yüzde 75,7 gerilediğine, vatandaş ziyaretçi sayısının da yüzde 62 azaldığına dikkat çeken ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Bütün bu rakamlar turizm sektörünün içinde bulunduğu durumu ortaya koyuyor" dedi. İşler, yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelmeye, tesisleri açık tutmaya, istihdamı korumaya çalışan sektörün haksız ve yersiz suçlamalarla karşılaştığını kaydetti.

Sabah Gazetesi yazarı Funda Karayel'in köşe yazısında otellerin "kaçamak yapılan tesisler" olarak gösterildiğini, "Peki ya otellerde Covid- 19 yok mu?" diye sorulduğunu anlatan Mehmet İşler, şu görüşleri dile getirdi:

''Kabul edilemez buluyoruz''

"Pandemi sürecinde en fazla hasarı alan turizm ve konaklama sektörüne yönelik bu suçlamaları haksız ve yersiz buluyoruz. Otellerin hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını fırsata çevirdiği iddialarını, otellerin kaçamak yapılan yerler olduğu, otellerde Covid-19 bulunduğu imalarını kabul edilmez buluyoruz. Yerinde hizmet ihraç ederek döviz girdisi sağlayan, cari açığın kapatılmasında önemli paya sahip, ciddi ölçüde istihdam yaratan, 54 yan sektörü besleyen turizm sektörünün kösteklenmeye değil, desteklenmeye ihtiyacı var."



Bu Haber 07.12.2020 - 08:44:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.