Mehmet İşler: Kazanca ortak olan devlet zarara neden ortak olmuyor?

Mehmet İşler: Kazanca ortak olan devlet zarara neden ortak olmuyor?
TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ''2021 yılının sonunu göremem'' diyen otelcinin ''bankalara kaptırmaktansa otelimi kendim satayım'' düşüncesinde olduğunu söyledi.

2021 yılının ilk gününde Türkiye'nin değişik yerlerinden 86 otelin satışa çıkarıldığı belirtildi. Yeniden yapılandırma, öteleme ve kredi ödeme kıskacındaki binlerce otel satılığa çıkarıldı. Beş yıldızlıdan butik oteline, satışa çıkarılan otel sayısı ise 2 bine yaklaştı.

''Otelci, 'bankaya kaptırmaktansa ben satayım' diyor''

Konuyla ilgili olarak Sözcü gazetesinden Latif Sansür'e konuşan Ege Turistik ve İşletmeler Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, sektörde yaşanan paniği “Bu gidişle 2021 yılının sonunu göremem, hiç olmazsa malımın bir kısmını kurtarayım kaygısıyla hareket ediliyor. Bankalara kaptırmaktansa ben satayım deniliyor” sözleriyle dile getirdi.

''Devlet zarara neden ortak olmuyor?''

En ağır yükü omuzlarında hisseden sektörün acilen özel hibe ve desteklere ihtiyacı olduğunu söyleyen İşler, devletin yıllarca destek aldığı sektöre destek olması gerektiğini söyledi. İşler, “Kazancımıza ortak oldu. Sermayeyi arttırdık, ona da ortak oldu. Şimdi ortada bir zarar varken neden ortak olmuyor? Zararı tek başına sektörün omuzlarına yüklüyor” dedi.



Bu Haber 04.01.2021 - 19:48:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.