‘’Otelleri zan altında bırakmayı hedefliyorlar’’

‘’Otelleri zan altında bırakmayı hedefliyorlar’’
ETİK Başkanı Mehmet İşler, otellerle ticari anlaşmazlıklar yaşanan bir tur şirketinin ‘bu otellerde korona var’ diyerek misafirlerini başka otellere naklettiğine dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. İşler, ‘Kimse turizmimizi ve tesislerimizi zan altında bırakamaz’’ dedi.

Egeli turizmciler, tatil operatörünün alacak/borç ilişkisi olduğu bazı konaklama tesislerinde koronavirüs bulunduğunu belirterek zan altında bıraktığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Çok sık denetlenen otellerimizde virüs yok. Olsa bakanlık kapatır zaten. Kimse ticari çıkarları için konaklama tesislerini, turizm sektörünü lekelemesin" dedi.

‘’Tatil operatörüne ilişkin şikayetler alıyoruz’’

Selçuk-Pamucak ve Kuşadası yöresinde hizmet veren bazı konaklama tesislerinin yöneticilerinden alacak/borç ilişkisi oldukları bir tatil operatörü kuruluşuna ilişkin şikayetler aldıklarını anlatan Mehmet İşler, dile getirilen konuların konaklama tesislerini zan altında bırakmayı hedeflediğini söyledi. Tatil operatörü kuruluştan alacaklarını tahsil edemeyen otel yöneticilerinin onların aracılığıyla gelecek müşteriyi tesise alamayacaklarını bildirdiğini belirten İşler, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:

‘’Oteller yasal süreç başlattı’’

"Otele ödeme yapmayan tatil operatörü kuruluşun elamanları, bazı misafirleri arayarak tesiste koronavirüs olduğunu belirtmiş ve bu nedenle başka otele almak durumunda olduklarını söylemiş. Bazı misafirler, bu girişimden otel yöneticilerini haberdar etmiş. Otel yöneticileri, tatil operatörünün böylesine akıl almaz bir davranış içine gireceğine inanmak istememiş. Durumu bildiren misafirler, girişimi bu kez yazılı olarak iletmiş. Müşterilerin yazılı beyanlarının ellerinde bulunduran otel yöneticileri hukuki girişim başlatmış."

Mehmet İşler, konaklama tesisi yöneticilerinin borç / alacak ilişkisinin ötesinde, koronavirüs olduğunu iddia eden tatil operatörü kuruluş hakkında hukuki girişimde bulunmaya hazırlandığını söyledi. Pandemi sürecinde kapıların açan konaklama tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" uyarınca, belirlenen kriterler çerçevesinde, uluslararası standartlarda denetlendiğini hatırlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Otellerimizde virüs yok’’

"Hijyen, sağlık ve kriterlere uygunlukları yetkili akreditasyon firmalarınca denetlenip güvenli turizm sertifikası alarak faaliyet gösteren otellerimizde virüs yok. Çok sık denetleniyoruz. Böyle bir şey olsa bakanlık kapatır zaten. Kimse ticari çıkarları için konaklama tesislerini, turizm sektörünü lekelemesin, turizmcinin ekmeğiyle uğraşmasın. Koronavirüs (Covid-19) küresel salgınının konaklama sektörünün üzerindeki olumsuz etkileri ortadayken, böylesine hassas bir dönemde türlü fedakarlıklar göstererek, risk alarak misafirlerine kapılarını açan konaklama tesislerine yönelen bu haksız girişim kabul edilemez."

‘’Sorumlular hakkında işlem yapılmalı’’

İşler, hukuki girişimin ötesinde konunun bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşlarca incelenerek araştırılmasını, ilgili tatil operatörü kuruluş ve elemanları hakkında gerekli işlemin yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.



Bu Haber 21.09.2020 - 09:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Maskesiz Sosyal Mesafesiz Ortamlar 21.09.2020 - 11:49

    En riskli alanlar neresi denilse oteller derim. otellerin cogunda maske yok kullanmıyorlar musterıler maskesız gezıyor duzen yok denetım yok ceza yok! yoldakı vatandasın burnu acık dıye ceza yazılırken oteldekı bınlerce kısıde maske yok ama ceza da yok

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.