Mehmet İşler’e göre Çeşme projesiyle İzmir’e ‘piyango’ vurdu

Mehmet İşler’e göre Çeşme projesiyle İzmir’e ‘piyango’ vurdu
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Çeşme Turizm Projesiyle İzmir’e piyango vurduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirmeye soyunduğu projeye ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’den destek geldi.

Çeşme Turizm Projesiyle İzmir’e piyango vurduğunu ileri süren Mehmet İşler, bu projenin İzmir için köprüden önceki son çıkışı olduğunu söyledi. İşler, projeye ‘siyaset üstü’ bakılması gerektiğini savundu.

Bu projenin İzmir için gerekli olduğunu savunan mehmet İşler, ‘’İzmir turizminin atağa geçirilmesi gerekiyor. İzmir’in toplam yatak kapasitesi 65 bin. Aynı zamanda İzmir genç işsizlik oranı en yüksek iller arasında. Bu projeyle bölgeye 100 bin yatak kazandırılmasını öngörülüyor. Bu da 100 bin kişinin istihdamı demek. Çeşme Projesi yatak kapasitesini arttırırken istihdamı da destekleyecek. Böylelikle genç işsiz nüfusun başka kentlere ve ülkelere gitmesinin de önüne geçecek.” dedi.

Antalya ve İstanbul turizmden yüzde 40'ar pay alırken İzmir’in payının yüzde 10’larda olduğunu kaydeden Mehmet İşler, projenin çevreye duyarlı bir yaklaşımla hazırlandığını söyledi. İşler, “Turizm sektörü stratejik sektör ilan edildi. Bu alanda yapılacak çalışmalar giderek daha önemli hale geliyor. İzmir turizminin beklenen atılımı gerçekleştirebilmesi için bu tür projelere ihtiyaç duyuyor. İş dünyası olarak kentin ekonomik ve sosyal hayatına katkı koyup koymamasıyla ilgiliyiz.’’ dedi.

CESME PROJESI




Bu Haber 12.02.2020 - 15:02:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.