Ersoy’dan turizm STK’larına: İddia ettikleri kadar güçlülerse...

Ersoy’dan turizm STK’larına: İddia ettikleri kadar güçlülerse...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektör derneklerinin Tanıtım Ajansı’nın yönetimine alınmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.


TurizmGüncel

Habertürk TV’de canlı yayın programına katılan Mehmet Nuri Ersoy, turizm STK’larının neden Ajansın yönetimine alınmadığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘’İddia ettikleri kadar güçlülerse kendi adaylarını seçtirir’’ diyen Ersoy, sürekli yeni dernekler kurulduğunu belirterek, ‘’her dernek kurulduğunda yasayı değiştirip yönetim kurulunun sayısını mı arttıracağız’’ ifadelerini kullandı.

Ersoy’un turizm STK’larının Ajansın yönetimine alınmaması ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:

‘’Adil ve kapsayıcı bir sisemle seçtiriyoruz’’

Turizm dernekleri ve STK’ları, başkanlarını kendi üyeleri arasından seçiyor. Yani bütün sistemden seçmiyorlar. Bizim yaptığımız sistemde ise, bölgedeki bütün turizm işletme belgeli tedarikçilerin oylarıyla, serbest aday kim olursa olsun, onların oylarıyla tam yaygın bir seçmen sistemiyle çok daha adil ve kapsayıcı bir sistemle seçip getiriyorsunuz.

‘’Her yeni dernek kurulduğunda yasayı mı değiştireceğiz?’’

Bir nokta daha var devamlı yeni turizm derneği kuruluyor. Şimdi her sene ilave turizm derneği geldiğinde her sene kanunda değişiklik yapıp yönetim kurulunun sayısını mı arttıracağız?

‘’Onlar da bana hak verdi’’

Büyük otel dernekleri pazartesi günü bana ziyarete geldi. Ben kendilerine anlattım, onlar da bana hak verdiler zaten. Bunun en adil seçim yöntemi buydu. Tabana yayılmış bir seçimle demokratik bir şekilde seçilmiş inanlardan oluşan bir yönetim kurulu olacak.

‘’İddia ettikleri kadar güçlülerse...’’

Zaten dernek iddia ettikleri kadar güçlülerse, kendi adayını seçtirir, doğru değil mi? O zaman da zaten konuşacak bir şey yok. Biz zaten dernek başkanı gelmesin demiyoruz ki, seçimle gelsin diyoruz.



Bu Haber 11.07.2019 - 13:44:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 12.07.2019 - 10:23

    "Sen parayı ver, gerisine karışma" diyorlar. Otelci kar etsin ya da etmesin cirodan alınacak bu bedel oteline göre elde edilen kazancın yüzde 5 ile 15 i arasında bir bedele tekabül eder. Genel bütçeden zaten tanıtım için para ayrılıyor. Bakalım en azından bölgelerdeki dernek ve belediyelerin otellerden tanıtım adına istedikleri bedeller son bulacak mı göreceğiz!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.