Tanıtım Ajansının içinde hangi bölümler ve birimler yer alacak?

Tanıtım Ajansının içinde hangi bölümler ve birimler yer alacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kurulacak Tanıtım Ajansı’nın nasıl bir örgütlenme yapısına sahip olacağını açıkladı.


TurizmGüncel

Bir TV programında canlı yayın konuğu olan Ersoy, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın şemasını da paylaştı.

Ersoy’un paylaştığı şemaya göre, Ajansın en tepesinde İcra Kurulu, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu yer alacak. Yönetim Kurulu’nun altında ise Tanıtma Ofisi ve Genel Müdür yer alacak.

Ajansta genel müdüre bağlı 6 temel organ yer alacak. Bunlar; Pazarlama Grubu, Festival Etkinlik Grubu, İş Turizmi Grubu, Ürün Geliştirme Grubu, İdari İşler Grubu ve IT Grubu şeklinde sıralanıyor.

Pazarlama Grubu

Pazarlama Grubu’nun altında Pazarlama, Yurtdışı Masaları ve İç Turizm yer alacak. Pazarlama’nın altıda Markalaşma, Pazarlama Operasyonu, Dijital Pazrlama, PR & Medya, Kalite (CRM) ve araştırma; Yurt Dışı Masalarının altında ise Avrupa, Amerika, Asya, Otadoğu & Afika ve Uzak Doğu bölümleri yer alacak.

Festival ve Etkinlik Grubu

Bu grubun altında Festival ve Etkinlikler, Spor Organizasyonları, Gastronomi, Kültür ve Sanat bölümleri bulunacak.

İş Turizmi Grubu

İş Turizmi Grubu’nun altına ise 4 ana, 6 tane de altı birim yer alacak. Dört ana birim MICE, Deniz & Demiryolu Turizmi, Sağlık Turizmi ve Eğitim Turimiz olacak. Bunların içinden MICE biriminin altında Kongre, Sergi & Konferans ve Kurumsal Seyahatler; Deniz ve Demiryolu Turizminin altında ise Kruvaziyer, Marina ve Demiryolu Turizm alt birimleri buluncak.

Ürün Geliştirme Grubu

Ürün Geliştirme Grubunun altında Turizm Konsepti Geliştirme, Lifstyle Geliştime, Personel Politikaları, Seyahat Acenteleri & Rehberler ile Misafir Deneyimi birimleri yer alacak.

İdari İşler Grubu

İdari İşler Grubu’nun altında Finans, Hukuk ve İnsan Kyanakları yer alacak.

IT Grubu

IT Grubunun altında ise Big Data, Yapay Zekaya Dayalı Destek Sistemleri, Bilgi Güvenliği ve IT Yardım Masası bölümleri bulunacak.

tg



Bu Haber 11.07.2019 - 12:51:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.