1,4 milyar dolara otel yaparsanız para kazanamazsınız!

1,4 milyar dolara otel yaparsanız para kazanamazsınız!

İşletmesi Titanic Grubu'na geçen ve Titanic Mardan Palace ile ilgili açıklama yapan Mehmet Aygün, otelin yatırım maliyetinin yüksekliğine dikkat çekerek, ''Akdeniz’de 1.4 milyar dolar gibi bir yatırımla yaparsanız, para kazanamazsınız.'' dedi.


Mardan Palace'ın ''Titanic Mardan Palace'' ismiye yeniden faaliyete başlaması sonrasında Hürriyet'e açıklama yapan Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, “Palace otele ‘resort’ konseptini de ekledik. ‘Her şey dahil’e geçtik ve 25 milyon Euro’luk yenileme yatırımı yaptık” dedi.

Halk Bankası’ndan kiraladıkları otel için yıllık 8-10 milyon Euro arasında kira ödeyeceklerini ve 10 yıllık bir anlaşmaları olduğunu hatırlatan Aygün, kiraladıklarından bu yana otele 25 milyon euro yatırım yaptıklarını söyledi.

''Dubai'den özel kum getirdik, çocuklu aile oteline dönüştürdük''

Titanic Mardan Palace'ın yerli ve yabancı acentelerle çalışmaya başladığını belirten Mehmet Aygün, otelin sahiline Dubai'den özel kum getirdiklerini ve tesisi çocuklu aile oteline dönüştürdüklerini ifade etti. Aygün, ''Yeni restoranlar, çocuk kulübü, pastane gibi eklemelerimiz oldu. Altyapıyı komple yeniledik. 48 villayı otelden bağımsız çalışır hale getirdik. Havuzlarını büyüttük. Kısacası her şeyi elden geçirdik. Biz bu yaptıklarımızla ‘palace’ ve ‘resort’ konseptlerini bir araya getirdik” diye konuştu.

''1,4 milyar dolara otel yaparsanız para kazanamazsınız''

Dünyada böyle bir otelin olmadığını belirten Aygün, “Bu oteli ülkemize kazandıranlara teşekkür etmeliyiz. Çünkü, bu tarz bu otel Akdeniz’de 1.4 milyar dolar gibi bir yatırımla yaparsanız, para kazanamazsınız. Senede 60 milyon dolar kazansa, 25 yılda kendini anca amorti eder. Akdeniz çanağında bir yılda böyle bir para kazanma ihtimali de yok. ‘Bir yerde benim param var, zevkime göre otel yapacağım’ mantığıyla ancak böyle bir otel inşa edilebilir. Bu otelin ülkemizde olması ise bizim için büyük bir kazanç” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 20.05.2019 - 08:21:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali kalender 11.06.2019 - 09:05

    bir çok insanın ahını aldınız umarım size fayda getirmez hepinizi allaha havale ettik bunları tek tek sizin gibi halkı sömüren yandaşlar dan çıkarsın

  • EMİR BASAT 27.05.2019 - 03:52

    ÇOK GEREK SİZ Bİ MAKAL

  • Ahmet DEMİR 21.05.2019 - 10:12

    Mehmet Bey Hayırlı olsun Sizi tanımıyorum Fakat Muzaffer Abiyi tanırım.Inşallah çalışır.O otelde alın teri var insanların emekleri var ve bu emekler AST ve Halk bankasının kirli bir pazarlığı neticesinde çalınmıştır.Yani intizar alınmıştır inşallah sizi etkilemez Halkımızdansa vaz geçmiş değiliz tüm ergumanları kullanıyoruz kanun çerçevesinde

  • Meraklı 21.05.2019 - 05:45

    Çok doğru bir tesbit. Acaba fizibilite etüdünü hangi firma yapmıştı ve ne önermişti?

  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 20.05.2019 - 09:20

    İlginç bir açıklama ve sorulacak o kadar çok soru var ki! Ancak yatırımların ülkemizde çok çok pahalı olduğu gerçeğinin tespiti doğru. Belki düzelmesi için ne yapılması gerektiği sorusunun yanıtı gelecek 30-40 yıl içinde bulunur. :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.