1. derece sit alanından kum çalıp otel yatırımına soyundu

1. derece sit alanından kum çalıp otel yatırımına soyundu

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyü muhtarının, 1. derece sit alanı olan Saros Körfezinden kum çalarak muhtarlık binası ve otel yaptığı belirtildi.


Saros Körfezinde 'İtalyan Koyu' olarak bilinen bölgede kaçak kum alındığı yönünde yapılan ihbarla sonucu yapılan araştırmada, kumu çalanın Mecidiye köyü muhtarı Ali Balaban olduğu otaya çıktı. Balaban'ın 1. derece sit alanında çaldığı 9 kamyon kumu, köyün muhtarlık binası ve tüzel kişiliğine ait otel inşaatında kullandığı belirlendi. Hakkında soruşturma başlatılan muhtar ise oradan kum almanın yasak olduğunu bilmedini söyledi.

Gözaltına alınan ve sonrasında savcılığa çıkarılan Ali Balaban'ın serbest bırakıldığı öğrenildi. Balaban hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlaması yöneltiliyor. Balaban ifadesinde, ''Kamu malı olan kumu, kamu malı olan Mecidiye köyü muhtarlık binasının ve muhtarlığa ait binaların restorasyonu için aldık. Ben kamu görevlisiyim. Kumu kullandığımız yer de kamu malı. Oradan kum alınmasının yasak olduğunu bilmiyordum. Bilseydim almazdım. Bize gelip de aldığınız kumu yerine götürün, diyen de olmadı" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 09.01.2020 - 08:26:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 09.01.2020 - 02:58

    Dünya görüşümüzün "yapacağımız konular serbest ve müsaade edilene kadar yasaktır" olmalıdır. Bizde ise tam tersi "yasaklanana kadar her şey serbesttir". Bu mantık ile bakarsak aslında her şey çok kolay olacak.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.