Maya Lomidze: Türkiye dışındaki destinasyonlarda fiyat artışı görmüyoruz

Maya Lomidze: Türkiye dışındaki destinasyonlarda fiyat artışı görmüyoruz

Rusların en çok tercih ettiği destinasyonlar arasında en fazla fiyat artışının Türkiye’de yaşandığını belirten ATOR Başkanı Maya Lomidze, 2024 yılında Türkiye dışındaki destinasyonlarda enflasyon ve döviz kuru haricinde fiyat artışı öngörmediklerini söyledi.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, yurtdışı destinasyonlarının maliyetinin büyük ölçüde ruble kuru ve ekonomik durumdan etkileneceğini açıkladı.

GazetemRu’nun TASS’tan aktardığı habere göre, Maya Lomidze, 2024 yaz sezonu için erken rezervasyon kapsamındaki Türkiye tatil paketlerinin, geçen yılın benzer kampanyalarına kıyasla yüzde 5-7 daha pahalıya satıldığını açıkladı.

Lomidze, “Travel Hub. Puteşestvuy!” adlı uluslararası turizm forumunda, “Erken rezervasyonla ilgili kampanyalar var, önümüzdeki yaz için zaten duyuruldular ve şu anda geçen yıldaki benzer kampanyalardan biraz daha pahalılar. Biraz daha pahalı demek, yaklaşık yüzde 5-7 artış demek. Turistler için bu rakam görmezden gelinebilir, özellikle de rublenin şu anda güçlendiğini düşünürsek” açıklamalarında bulundu.

Lomidze, 2024 yılında Türkiye’ye yapılan paket tur seyahatlerinin genel olarak ne kadar artacağı sorusuna yanıt verirken, birkaç faktör nedeniyle şu anda kesin bir tahminde bulunmanın zor olduğunu belirtti. Lomidze fiyat artışlarıyla ilgili olarak, “İyimser senaryoya göre geçen yılla karşılaştırılabilir olacak. Kötümser senaryoya göre ise fiyatların artması mümkün olabilir. Ruble kuru, talep koşulları ve ülkenin kendi ekonomik durumuna bağlı olacak” şeklinde konuştu

Diğer yurtdışı destinasyonlarda ise tatil paketlerinin maliyetinin büyük ölçüde ruble kuru ve ekonomik durumdan etkileneceğini, ancak birkaç ülkede istikrarlı bir eğilim beklendiğini ifade eden Lomidze, “Fiyat dinamikleri açısından, Birleşik Arap Emirlikleri daha istikrarlı, Tayland ise örneğin Türkiye’ye göre daha istikrarlı. Mısır biraz daha stabil. Bu nedenle, bu ülkelerde geleneksel yıllık mevsimsel fiyat artışları yüzde 5-7 aralığında olacak” şeklinde açıkladı ve bu tahminin koşulu, turistlerin satın alma gücünü sınırlayabilecek ekonomik kriz olmaması olduğunu ekledi.

ATOR İcra Direktörü, “Türkiye dışındaki çoğu yurtdışı destinasyonunda enflasyon ve döviz kuru haricinde fiyat artışı için objektif nedenleri şu anda görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

2023 yılında yurtdışı tatil destinasyonlarındaki fiyat artışlarına değinen Lomidze, Türkiye’deki tatil paketlerinin geçen yıla göre yüzde 20-30 oranında arttığını belirtti. Bu arada, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde fiyatların genel olarak aynı seviyede kaldığını ifade etti. Lomidze , “Mısır’da ise fiyatlar yaklaşık yüzde 10 arttı. Yani, yurtdışı destinasyonlarında en büyük artış Türkiye’de oldu” şeklinde konuştu.



Bu Haber 15.12.2023 - 08:48:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turk Otelciler

    Vatandas 15.12.2023 - 09:31

    Adamlar kendi kendilerini bitirmeye and icmisler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.