Maya Lomidze: Rusya'da tur operatörlerinin etkisi ve gücü artacak

Maya Lomidze: Rusya'da tur operatörlerinin etkisi ve gücü artacak
Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze, ülkede tur operatörlerinin gücünün ve etkisinin artacağını ileri sürdü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

MITT Moskova Fuarı kapsamında düzenlenen ''Görünenin ardındaki gerçek turizm'' başlıklı panelde, sektörün pandemi sonrası masaya yatırıldı. Panele SletatRu CEO'su Andrey Vershinin, TUI Rusya Genel Müdürü Taras Demura, Rus Tur Operatörleri Birliği İcra direktörü Maya Lomidze ve Accor Hotels Rusta Müdürü Alexis Delaroff katıldı.

Seyahat endüstrisinde artık 'acınası' bir durum olmadığını belirten katılımcılar, sektörün yavaş yaval toparlandığını, tur operatörlerinin ise ertelenmiş talebe yanıt verdiğini ifade etti. Ülkedeki seyahat acentelerinin yüzde 30'unun sektörü terk ettiğine dikkat çekilen panelde ancak doğru istikamette gelişen acentelerin pozisyonunu güçlendirdiği kaydedildi.

Panele katılan seyahat uzmanlarının açıklamaları şöyle:

‘’İnsanlar yeni yatırıma karar vermekte zorlanıyor’’

SletatRu CEO'su Andrey Vershinin: Pandemi turizm sektörünün güvenilirliğine büyük bir darbe indirdi. Evet, sektör yavaştan canlanmaya başladı ama turizmin 2020'yi unutabilmesi için en az 3 yıl geçmesi gerekiyor. Pandemi aynı zamanda, insanların uzun vadeli yatırım yapma konusunda oldukça farklı düşünmelerine neden oluyor. Bunu kendi acente ağımızda da görüyoruz. Her zaman aktif olarak büyüyen bir ağ olduk. Ancak şu anda pazarın canlanmasına rağmen insanlar yeni seyahat acentesi açmaya karar vermekte zorlanıyor.

‘’Tur operatörlerinin etki alanı ve gücü artacak’’

ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze: Turizm sektörünün yatırım çekiciliğini kaybettiğine ilişkin fikir bana ilginç geldi. Bana göre turizm sektöründe güven hiç kaybolmaz. Evet, kaotik bir ortam ve kriz vardı ama insanlar yine de seyahat etmek istiyorlar ve edecekler. Dahası tur operatörlerinin payının ve etkisinin hem iç pazarda hem de dış pazarda artacağını düşünüyorum. Çünkü insanlar tatilde bir şey olursa kendileri ile ilgilenecek birine ihtiyaç dutacaklar.

‘’Turizme yatırım yapmak için en doğru dönem’’

TUI Rusya CEO'su Taras Demura: Yatırımcıların her zaman kabul edilebilir fiyatlar beklediğini belirtmek isterim. Şu anda da tam olarak böyle bir zamandan geçiyoruz. Seyahat sektörünün er ya da geç toparlanacağını düşünüyorsanız, şimdi yatırım yapmanız gerekiyor. Çünkü şu anda her şey ucuza alınabiliyor. Dolayısıyla şu anda turizme yatırım yapmak için en doğru dönem.

‘’Yaz sezonunda Anapa Türkiye ile rekabet edecek’’

Accor Hotels Rusta Müdürü Alexis Delaroff: Accor olarak 2020 yılında sn 15 yılın en fazla anlaşmasını imzaladık. 2021 de bizim açımızdan çok iyi başladı. Sadece Soçi'de değil, Rusya'nın diğer bölgelerinde de durum aynı. Yeni yıl, şubat ve bahar tatillerinde oteller yüzde 100 doluydu. Moskova'da ortalama doluluk oranı yüzde 80, Yekaterinburg, Kaliningrad ve Irkutsk'ta yüzde 100. Yaz sezonunda Anapa'nın Türkiye ile rekabet edeceğini de not etmek gerekir.



Bu Haber 17.03.2021 - 09:24:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.