Maya Lomidze açıkladı: İşte yeni sezonda Türkiye’nin Rusya’daki rakibi

Maya Lomidze açıkladı: İşte yeni sezonda Türkiye’nin Rusya’daki rakibi

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, yaz sezonunda Türkiye’nin tek rakibinin Rusya’daki yurt içi destinasyonlar olduğunu açıkladı.


Moskova Uluslararası Turizm Fuarında (MITT 2023) konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin bu yaz sezonunda tek rakibinin Rusya olacağını söylerken, yurtiçi destinasyonların Türk tatil beldelerini geçmesinin beklendiğini ifade etti.

“Türkiye talebi düştü”

Şu anda erken rezervasyon kampanyasının ön sonuçlarına göre yaz sezonu için en çok satılan paket turlarda Rusya ve Türkiye’nin neredeyse ‘omuz omuza’ mücadele verdiğinin altını çizen Lomidze, “Birçok tur operatörünün satışlarında Rusya ve Türkiye turlarında yüzde 50’ye yüzde 50 eşitlik var. Rusya’daki talep yüzde 30 artarken, Türkiye talepleri ise şu anda yüzde 10 ila 25 oranlarında düştü” dedi.

“Yurt içinde en büyük talep Soçi’ye “

GazetemRu’nun aktardığına göre, ATOR Başkanı, aynı zamanda yaz tatillerinde Abhazya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın da liderler arasında yer aldığını belirtirken, yurt içinde ise en büyük taleplerin Soçi, Anapa ve Gelencik olduğunu, ilk 3’ü Mineralnye Vody, Kuzey Kafkasya ve Kaliningrad’ın izlediğini aktardı.

Mayıs tatillerinin en popüler destinasyonları

Mayıs tatili için tur satışlarından da bahseden Lomidze, genel olarak aynı tarihler için rezervasyon hacminin geçen yılın biraz gerisinde kaldığına değinirken, “Mayıs tatili için yer sıkıntısı yok, fiyatlara zam yapılmadı. En popüler destinasyonlar ise sırasıyla BAE, Türkiye, Rusya, Mısır ve Tayland olarak gözlemleniyor” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 23.03.2023 - 09:04:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.