Maxx Royal'in Bodrum'a yapacağı 5 yıldızlı otelle ilgili yeni gelişme

Maxx Royal'in Bodrum'a yapacağı 5 yıldızlı otelle ilgili yeni gelişme

Maxx Royal, Muğla-Bodrum’da 160 milyon TL yatırımla 5 yıldızlı otel yapacak. Maxx Royal Bodrum ismiyle hizmet verecek otelde 325 oda ve 750 yatak kapasitesi bulunuyor.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şirketi Ersoy Otelcilik İnşaat Ve Turizm İşletmeciliği A.Ş tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi, 308 ada 1,4 parsellerdeki arazilere 5 yıldızlı Maxx Royal Bodrum Otel yapılacak.

325 oda ve 750 yatak kapasiteli otel için 159 milyon 926 bin TL proje bedeli belirlendi.

Proje dosyasında otelin yapılacağı alan 124 bin metrekare olsa da iki arazinin toplam metrekaresinin 99 bin metrekare olduğu ve bu arazilere ek bir arazi daha yer aldığı görüldü.

Proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından inceleme değerlendirme süreci başlatıldı. Proje ile ilgili 18 Nisan tarihinde inceleme değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Maxx Royal’in Antalya’da Maxx Royal Belek Golf Resort, Maxx Royal Kemer Resort, Muğla’da Caja by Maxx Royal, Maxx Royal Bodrum Resort tesisleri bulunuyor.

Proje sit alanı içerisinde yer alıyor

Otel projesi, 2. Derece Doğal Sit alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Helenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanı içerisinde yer alıyor.

Proje sit alanlarıyla ilgili şu açıklamalar yer alıyor:

“Mülga Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 22-23.10.2010 tarih ve 6601 sayılı Kararı ile 2. Derece Doğal Sit alanı, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 16.01.2018 tarih ve 6275 sayılı kararı ile de III. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanı bulunmaktadır.

Projeye konu alanın III. derece Arkeolojik Sit olması gereğince Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 05.11.1999 tarih ve 658 sayılı İlke Kararı kapsamında olup, söz konusu İlke Kararında, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanları; koruma-kullanma kararları doğrultusunda yeni düzenlemelere izin verilebilecek arkeolojik alanlar olarak tanımlanmıştır.

-II. derece Doğal Sit olması gereğince, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 19.06.2007 tarih ve 728 sayılı İlke Kararı kapsamında olup, söz konusu İlke Kararında, 2. derece Doğal Sit Alanları; Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yanında kamu yararı göz önüne alınarak kullanıma açılabilecek alanlardır. Bu alanlarda, turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler ile hizmete yönelik yapılar dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilemeyecek alanlar, olarak tanımlanmıştır.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, proje alnında koruma amaçlı Nazım ve Uygulama imar planları, bozuk makilik statüsündeki alanda, üst ölçekli planlara uyumlu olarak, özel kanunlarla belirlenen sit statülerinin ilgili mevzuatında tanımlanmış koruma-kullanma koşulları çerçevesinde gerekli çalışmalar yapılacaktır”



Bu Haber 09.02.2024 - 09:11:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.