Maxx Royal Otelleri Direktörü: Moralsiz bir garson sizin fişinizi çekebilir!

Maxx Royal Otelleri Direktörü: Moralsiz bir garson sizin fişinizi çekebilir!
Antalya Maxx Royal Otelleri Direktörü ve Maxx Royal Kemer Genel Müdürü Cengiz Burak Türkeri, yeni açılan oteli anlattı.

 
Türk turizmi Haziran ayında yepyeni ve sıra dışı bir otel ile tanıştı. Kemer’in Kiriş bölgesinde faaliyete geçen Maxx Royal Kemer, alışılagelmiş tatilin dışına çıkarak konuklarını şaşırtmayı başarıyor. Antalya Maxx Royal Otelleri Direktörü ve Maxx Royal Kemer Genel Müdürü Cengiz Burak Türkeri, yeni açılan ve büyük beğeni toplayan Maxx Royal Kemer’i Tourism Today’e anlattı.
 
Ayrıcalıklı hizmet anlayışı ile misafirlerine hizmet veren Maxx Royal Belek’ten sonra tüm otel genelinde a la carte konseptte hizmet vermeye başlayan Maxx Royal Kemer Resort & Spa dünyanın en iyi 10 resortünden biri olma hedefiyle tasarlandı. 310 milyon dolarlık bir yatırım bedeline sahip olan Maxx Royal Kemer, alışılagelmiş otelcilik ve tatil anlayışını değiştirerek sektöre yön vermeyi hedefliyor. Kemer’de hizmet vermeye başlayan Maxx Royal Kemer Resort & Spa, Grand butik otel anlayışı ile misafirlerini ağırlıyor. 3 ayrı koyda 200 dönümlük bir alan üzerinde konumlanan tesiste aynı zamanda 10.000 m²’lik büyüklüğüyle Antalya bölgesinin en büyük havuzlarından biri inşa edildi.
 
Antalya Maxx Royal Otelleri Direktörü ve Maxx Royal Kemer Genel Müdürü Cengiz Burak Türkeri, yeni açılan ve büyük beğeni toplayan Maxx Royal Kemer’i Tourism Today’e anlattı.

Maxx Royal Belek’ten sonra Maxx Royal Kemer de hayata geçirildi. Size göre Maxx Royal Kemer nasıl bir otel?

Maxx Royal Kemer’in öncelikle içinde bulunduğu doğal güzellikleri çok farklı. İki koy ve eşsiz bir doğaya sahibiz. Böylesi bir doğal güzellik içinde sadece 291 odamız bulunuyor. Grubumuz içinde bile böyle bir doğal güzelliğe sahip olan bir tesis yok. Önceliğimiz “Bu doğa içinde doğru noktada duralım ve bu doğayı bozmayalım” oldu. Bunu da başardık. Daha sonra da misafirlerimizi Antalya’nın alışılagelmiş tatilin dışına çıkarmak istedik. Bunu da otelimizin her köşesinde sağladık. Mimari ekip de doğaya olan bu saygımıza riayet etti. Yatırımcısı, yöneticisi ve mimari ekiple çok doğru iş ortaya çıktı. Bu araziye daha fazla oda yapılabilir ve daha fazla para kazanılabilirdi. Bunlar göz ardı edilerek hem doğası ile hem de modern otelcilik anlayışı ile her şey dahili servis eden ama onun çok dışında yaklaşımlarda olan bir düzen oturtuldu. Bu oteli standart bir 5 yıldızlı otel olarak görmek hata olur. Burası hem şehir otelinden hem de resort otelden farklı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Burası keyifli, huzurlu, insanların koşuşturmadığı bir otel. Rahat ve sakin bir ortam sunuyoruz. İlk açıldığımız gün bile o huzurun var olduğunu misafirlerden duymak çok keyifliydi.
 
Maxx Royal kısa bir süre önce açıldı. Misafirlerin ilk tepkileri nasıldı?

Kesinlikle olumlu dönüşler aldı. Bu da bizi çok iyi motive ediyor. Sunduğumuz farklılıkların beğenilmesi çok hoşumuza gitti. Bu otel her şey dahil hizmet veriyor ancak restoranlarda büfe kurmadık. Restoranlarımız tamamen a la carte hizmet veriyor. Bunun için de daha fazla insan gücü olması gerekiyordu. Bu özelliğimizi misafirlere anlatamayız diye bir korkumuz vardı ancak misafirler bu duruma çok olumlu yaklaştı. Misafirlerimiz “Bu nasıl aklınıza geldi” diyorlar. Bu bir riskti ancak beğeni topladı.

Böyle bir otel yapmak ticari açıdan bir risk değil mi?

Bu yatırım için öncelikle yatırımcının ikna olması önemliydi. Çünkü yatırım miktarı artıyor. Bu otel için bazı bedelleri ödemeye hazır bir yatırımcıya ihtiyacınız var. Yatırımcımız Mehmet Bey de “Daha fazla ne yaparız” diyen biri. Bölge içinde ilkleri yapıyor olmak bizleri de mutlu ediyor.

Maxx Royal Kemer şu ana kadar hedeflediği dolulukları yakaladı mı?

Bildiğiniz gibi Maxx Royal Belek diye bir otelimiz var. Maxx Royal Kemer’i yaparken Maxx Royal Belek’in üzerinde hedefler belirledik. Şu an doluluklarımız yüzde 70’in üzerinde. Temmuz ayında açıldık ve Temmuz’u yüzde 70’in üzerinde tamamladık. Ağustos ayında yüzde 91 doluluk yakaladık. 3 hafta önce açılan bir otelin Ağustos ayını yüzde 91 ile kapatması bence büyük başarıdır. Aslında bu doluluk oranları beklediğimiz bir orandı. Bu dolulukların yanında misafir memnuniyetinin de üst seviyede olması bizleri daha çok mutlu Maxx Royal Belek’in başarısı ortada. Bu başarı sonucunda Maxx Royal Kemer hayata geçirildi. Maxx Royal Belek’in kişi başı fiyatının da yüzde 15 üzerindeyiz. Doğru yerdeyiz.

Kemer Maxx Royal için doğru bir bölge mi?

Ben, Kemer’in hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Bu çok açık ortada. Bölgedeki yatırımların önemli bir miktarı eskidi. Renovasyon yapılması gereken çok otel var. Bu bölge Belek’ten üstün özelliklere sahip. Çünkü turistlerin bölgede gidebilecekleri çok yer var. Dışarıya çıkan turist “Türkiye ne kadar güzelmiş” diyor. Bence Maxx Royal için Kemer çok doğru bir bölge.

Kemer’de son yıllarda ardı ardına kaliteye önem veren oteller açıldı. Bu durum Kemer’e nasıl katkı sağlayacak?

Evet, son birkaç yılda Kemer’de çok ciddi kaliteli otel yatırımları yapıldı. Bu bölge için olumlu bir durum. Maxx Royal Kemer de bölge kalitesine önemli bir katkı sağlayacak. Kalitesi lüksek oteller bölgeye büyük katkı sağlar ancak diğer yatırımcıların da otellerine gerekli yatırımları yapması gerekiyor. Ayrıca servislerine olan yaklaşımlarını da değiştirmeliler. Personel noktası da çok önemli.

Maxx Royal Kemer ciddi bir kaliteye sahip. Ancak asıl belirleyici her zaman personeldir. Personel konusunda neler yaptınız?

İki aydır açık olan bir otel için personel kalitemiz bir hayli iyi. Ancak gideceğimiz çok uzun bir yol var. 290 odalı bir otelde 960 personel var. Böyle bir oran dünyanın hiçbir yerinde yok. Ama sayı her şeyi belirlemiyor. Yani 290 odaya 960 personelle hizmet veriyor olmanız hiçbir şey ifade etmiyor. Moralsiz bir garson sizin fişinizi çekebilir. Turizmimizin personel konusundaki sıkıntısı da ortada. Biz bu sorunu hallettik diyemiyoruz. Ancak grup olarak personelimize çok önem veriyoruz. Lojmanlarından tutun çalışma standartlarına kadar özen gösteriyoruz. Eskiye göre daha yüksek maliyetler var ortada ama bunu yapıyoruz. Personele ciddi bir önem veriyoruz. Yatırımcılarımızla, ''kış aylarında kapatalım mı yoksa açık mı kalalım'' diye çok düşündük. Uzun bir süre buna karar veremedik. Daha sonra personeli diri tutmak ve onlara 12 ay iş vermek adına kış aylarında da açık kalma kararı verdik.

Maxx Royal Belek, Maxx Royal Kemer’in otelin hayata geçirilmesinde nasıl bir katkı sağladı?

Burayı hayata geçirirken Maxx Royal Belek gibi trend değiştiren bir otelimizin olması bizim için avantajdı. O yüzden ne yapacağımızı biliyorduk.

Maxx Royal Kemer’in misafir profili hakkında bilgi verir misiniz?

Yüzde 91 doluluk yakaladığımız dönümde otelimizdeki 60 odayı Türkler, 20 odayı Avrupalılar, geri kalan odalarımızı ise Rus misafirler doldurdu. Maxx Royal Belek’ten çok uzakta değiliz. Yani misafir kitlemizin önemli bir bölümünü Rus misafirler oluşturuyor.

Kaynak: Tourism Today / Tuncay Sevin


Bu Haber 23.10.2014 - 11:34:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ismail Mehmet Kalinci 27.06.2017 - 03:38

    Burak Bey,ornek yoneticiligi ve ornek alinacak yonetim sekli ile is hayatima katki saglamis bir liderdir, maalesef bu rekabet ortaminda sacma sapan yoneticilerin yonettigi 5*li copluklerin icinde ayakta kalmaya calismasi pahali bir deger yaratmaya calismasi ve bu degeri paraya cevirmeye calismasi ve yuksek basari orani elde etmesi zaten Burak bey ile ilgili dogruyu ortaya koyuyor, yalniz bu dongude sikinti yasamis olan arkadaslarin yolu henuz 5*li copluklere dusmemis anlasilan.???

  • sezencan2017 14.01.2017 - 07:47

    Mehmet Ersoy beye rapor ettik. Hem de email ile.Cengiz Burak beyin bütün işlerini yazdık raporladık. bizi perişen etti. zorumuza giden adamcılıkı yapması bütün ulusal basına emaillen bildrececiz. turizm gastelerinin sabah milliyet sözcü hurriyet turizm güncel bütün gastelerin emaillerine ıspatlı resimli bilgi gönderecez sayın burak beynen ve adamlarının. kul hakkı en günahtır

  • Antalya turizim 16.08.2016 - 12:21

    İsim soyisim yazmaya gerek yok hepimiz turizimciyiz antalyada turizim 6 ay eger biri turizime girecekse bunu kafasına kazımalı bu acı gercek Adam akrabasını tabi fb müdürü yabıcak niye yabmasın devlettede öyle degilmi enerji bakanı kim Cumhurbaşkanımızın damadı degilmi :) E demekki balık baştan kokarmış demi arkadaşlar sadece max royala teşekür edelim yeni otel ve yeni iş kolları actıgı için 5 sene sonra maxroyalde kaybolur sıkıntı yok kimler kaybolmadıki royal resort miraj park sunget rixos piremium bunlar zamanının da bir numaraydı şimdi ha birde tekirova rixos kiriş limra demi otelin iyi kaliteli olması önemli degil ömrü 5 yıl :)

  • cihan yasar 29.10.2015 - 03:27

    işsizlanlar için durumu mehmet ersoya rapor edecegizzzzzzz ka

  • Turista 08.10.2015 - 12:00

    O kadar kişi çıkarıldı. Başarısız denildi. eğitmediniz.. Neden akrabanız olan f&b müdür yardımcısı çalışıyor? Lütfen cevap. Bir ayrılacak mı var. Var ki çalışıyor..

  • işsizz 07.04.2015 - 03:31

    maxxların yenileri açılır atlasjet atlas global olur insan insana kulluk ettirilir otellerinde emekçisi hakarete ayak oyunlarına maruz kalır işsiz bırakılır askıya alırlar en son çağırırlar neden yalamadı diye hakkını korudu adam oldu diye şarlatanlara prim vermedi diye kirasını faturasını ödeyemez bu bozuk düzen özel sektörün heryerinde devletin içinde tüm çalışanlar bütün sezonki maaşlarını birleştirseler ersoyların cep harçlığı yapmıyor bu bozuk düzen bu adaletsizlik bir gün yıkılacak VAHŞİ KAPİTALİZMİN temsilcileri sizde yıkılacaksınız.......

  • turizmci 19.01.2015 - 02:11

    benım anlamadığım isim soyisim vermıs ınsanlar Cen giz bey hakkında methiye dizmişler 290 oda 960 personel sunmak marıfet degıldır 0 960 personelı 12 ay çalıştırmaktır roportojlarda atıp tutması kolay personele onem verıyoruz personel bızım ıcın onemlı 12 ay acık tutacagız boyle sozler barı vermeyın ınsanları kandırıyorsunuz bırde baslık moralsız garson sızın fısınızı cekermıs sız her subat ayında yerıne getıremıyecegınız vaatlerde bulunup kasım ayında garsonların fısını cekıyorsunuz ya turızım mudurlerı patronları artık polıtıkacıları aratmıyorlar her dakıka rahatlıkla yalan soyleyebılıyorlar ınsallahh o sozlerı verıp ınsanları ekmeksız bırakan patronlar mudurlerde bır gun ekmeğe muhtaç kalır

  • maxx royal işsizi 13.12.2014 - 02:29

    alnının teriyle çalışan yaranamıyor.tezgahların üstünde ankaranın bağlarını oynayan işe kalıyor.kaytaran,kuyruk sallayan.

  • işşiz kaldıkkkkk 26.11.2014 - 08:03

    neredeyse tüm FB departmanını çıkart mutfağı çıkart allahın meksikalısı bir adam korkunç meziyetliymiş gibi insanları ekmeğinden etsin FBde madem bu kadar berbat adam var bu demek oluyorki bu işin başındaki adam iyi adam almamış işe iyi yönetememiş hiçbişey becerememiş ama FB asistanı işinden olmuyor NEDEN ACABA????? geri kalanınıda kış boyu işsiz bırakıyorlar tuzu kurulara bişey olmaz hayatın tüm zorluğunu emekçi insanlar çekiyor sonra röportaj verin bir kapitalist ne kadar yatırım yapmış diye......

  • İzzet KAMALI 24.11.2014 - 04:30

    Sn: Cengiz bey Yukarıdaki yazıyı iki kere okudum 290 odaya 960 personel bu çok süper bir olumlu yaklaşım öncelikle sizin gibi deneyimli ve turizme katkı sağlayan birinden duymak çok güzel. Sadece garson fişi çekmiyor Barmenin içecekleri misafir yerine lavobaya dökmesi,Stwardların yağları yağ deposuna değilde yere dökmesi,meydancının m,safirin gezme alanlarındaki yerleri iyi temizlememesi gibi daha çok şey var. Bu nedenle otelin yıldızlarının olması değil misafirlere hizmetin yıldızları olması gereğinin düşünerek har daim hizmet eden personele daha değer ve kıymet verilmesini düşünerek sizin bu başarınızı her zaman alkışlamak dileğiyle başarılarınızı 2015 devam etmesini dilerim İzzet KAMALI iNSAN kAYÇmÜDÜRÜ

  • maxroyalişsizlerinden 07.11.2014 - 06:46

    12 ay açık kalacak deniyorda biz neden işsiz kaldık onu anlamadım soruyorum şimdi kasımsubat arasında ben ne yapacak ödemelerimi nasıl düzenleyecem tabi sizin altınız kuru burdan konuşmak çok kolay dimi

  • Bekir SOYLU 28.10.2014 - 08:58

    Yine iyi iş çıkartmışınız Burak Bey, başarılarınızın devamını dilerim.

  • ALİRIZA ÇELİK 27.10.2014 - 06:24

    TURUZİM MAXX ROYAL İLE DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK BUNDA ŞAŞIRILACAK BİRŞEY YOK ŞAHSIM ADIMA BEN BAŞARIYI HER ZAMAN AYAKTA ALKIŞLARIM VE BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM

  • ALİRIZA ÇELİK 27.10.2014 - 06:24

    TURUZİM MAXX ROYAL İLE DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK BUNDA ŞAŞIRILACAK BİRŞEY YOK ŞAHSIM ADIMA BEN BAŞARIYI HER ZAMAN AYAKTA ALKIŞLARIM VE BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM

  • HAKAN SAYAR 27.10.2014 - 02:11

    Daha fazla ne yaparız 2000 yılında Sn.Yusuf HACISÜLEYMAN söylüyordu. Think Highclass, Misafirlerimize daha fazla ne yaparız diyerek ekibin içinde beyin fırtınası yaratırdı. 14 yıl sonra bunu başka bir turizmcinin söylemesi turizm adına umut verici... Çünkü 25 yıllık turizm hayatında hep bu cümlenin tersini duydum

  • KADİR KÖSE 26.10.2014 - 07:44

    SAYIN CENGİZ BURAK TÜRKERİ ÇALIŞMALARINIZI TAKTİRLE KARŞILIYOR BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM PERSONELİNİZİ GERÇEKTEN İYİ SEÇİYOR VE İYİ EĞİTİYORSUNUZ BUNUN FARKINDALIĞINI BİZDE HİSSEDİYORUZ BİZDE BURDA BELEK MAXROYAL KOMŞUSU GÖZDE MARKET OLARAK BAŞARILARINIZA BAŞARI KATMANIZI TEMENNİ EDER SAYGILARIMIZI SUNARIZ.

  • Can Çağan 26.10.2014 - 05:14

    Turizm eğitiminin geneli itibariyle başarılı öğrenci ile başarısız öğrencinin ayrıldığı nokta algısını yıkabilecek tek kurumun haberde bahsi geçen işletmenin olduğunu düşünüyorum.Öyle ki..sektörün vasıfsızlığından yakınıp akademik veya daha nitelikli sektörlere geçen eğitimli arkadaşlarımızın bu tesisler bünyesinde çalışma imkanı olsaydı, bu kadar küskün bir şekilde sektörden ayrılmaları mümkün olmazdı.Her ne kadar barındırdığı personelin kalite ve işlevi tartışmaya açık olsa da, tesisin hayata geçirdiği değerli projelerle uluslararası algı ve anlayışını başta personeli olmak üzere tüm sektöre aşılayacağını umuyorum. İleride nitelikli yöneticileri keni bünyesinde yetiştirerek çok güzel bir altyapı hazırlıyor. Başarılarının devamını diliyorum. Çaresizlik ve eğitimsizlikten uzak, lider yetiştirmekten korkmayan bir düzen kurduğu için, biz gençler adına yöneticimizi tebrik ediyorum.

  • bilal ateş 25.10.2014 - 11:41

    12 ay iş sözü ver 12 ay açık işletmeyimde sonra bunun reklamını yap kasım gelsin kapat yapamıyacagınız şeylerin sözünü vermeyin bu turizimde çalışan insanları kandırmayı bırakın artık allah mazlumun ahını yanınıza koymaz

  • ERGÜN ÖZBEY 25.10.2014 - 10:29

    SAYIN MESLEKTAŞIM YAPTIĞINIZ İŞE SAYGI DUYDUM TURİZMİN SİZİN GİBİ YÖNETİCİLERE VE BUNA İMKAN SAĞLAYAN İŞLETME SAHİPLERİNE İHTİYACI VAR.SADECE HELAL OLSUN DİYORUM. BENDE KEMER BÖLGESİNDE YÖNETİCİLİK YAPIYORUM AMA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR İŞ BAŞARDINIZ.PERSONELE VERDİĞİNİZ DEĞER VE ÖZENDEN DOLAYI BAŞTA SİZ SAYIN TÜRKERİ VE İŞLETME SAHİPLERİNE SAYGILARIMI SUNUYORUM.

  • Ahmet Arikan 24.10.2014 - 09:48

    Her odaya yaklasik 3 bucuk personel. Vay vay vay.. Hem helal olsun hem de Allah basarilarinizin devamina yardimci olsun diyorum.. Yolunuz acik olsun.. Tebrikler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.