'Maxx Royal MIR kartı kabul etmiyor' iddiası

'Maxx Royal MIR kartı kabul etmiyor' iddiası

Maxx Royal Otellerinin MIR kartını kabul etmediği, Rus turistlerden nakit depozito talep ettiği iddia edildi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

ABD ve AB'nin Rusya'ya dönük yaptırımlarına Türkiye'yi de ortak etmek yaptığı baskılar sonucu Denizbank ve İş Bankası Rus ödeme sistemi MIR'i kullanıma kapatmış, devlet bankalarının ise söz konusu ödeme sistemini kullanmaya devam ettiği açıklanmıştı.

Devlet bankaları MIR ödeme sistemini kullanmaya devam etmesine rağmen Maxx Royal Otellerinin Rus müşterilerden nakit depozito istediği ileri sürüldü.

Rus turizm haber portalı TourDom'da yer alan haberde, Maxx Royal Otellerinin Rus misafirlere MIR kartı ile ödeme yapamayacaklarını söylediği ve girişte 2.000 euro nakit depozito istediği ileri sürüldü. Haberde ayrıca, depozito vermeyenlere ek hizmetlerin peşin olarak satıldığı kaydedildi.

TourDom'a açıklama yapan Maxx Royal Otellerinden bir yetkilinin WhatsApp üzerinden, "MIR kartı ile ilgili durum şu anda istikrarsız. Bu nedenle müşterilere nakit para yatımalarını teklif ediyoruz. Ancak sabit bir para almıyoruz. Müşterinin takdirine bırakıyoruz." dediği belirtildi.

Görüştüğü kişinin medya temsilcisi olduğunu anlayan otel yetkilisinin açıklamasını kısa süre sonra geri çektiği ve bu tip açıklamaların sadece resmi kanallar aracılığıyla yapılacağını söylediği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün İstanbul’da yapacağı ekonomi toplantısında, diğer konuların yanında MIR kartı da ele alınacak. Bilindiği üzere ABD ve AB, Rus MIR kartını kullanan bankaları yaptırımla tehdit ediyor.



Bu Haber 23.09.2022 - 09:21:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.