Mavi Gök Havacılık KKTC'deki hava yolu projesinden çekildi

Mavi Gök Havacılık KKTC'deki hava yolu projesinden çekildi

Antalya merkezli Mavi Gök Havacılık'ın KKTC'de kurulması planlanan yeni hava yolu projesi ile ilgili ihaleden çekildiği belirtildi.


KKTC’de kurulması planlanan yeni havayolu şirketinin ihale sürecinde birtakım sıkıntılar yaşandığı ve yeni havayolu şirketine ismini de verecek olan Mavi Gök Havacılık’ın ihaleden çekildiği bildirildi.

Kıbrıs Postası’na açıklamalarda bulunan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mavi Gök Havacılık’ın ihaleden çekilmesi sonrası ülkede yeni bir hava yolu şirketi kurulması ihtimalinin zor olduğunu belirtti.

Mavi Gök Havacılık’ın sürecin fazla uzaması ve özellikle kış dönemine girilmesi sonrası yaşanan sıkıntılardan dolayı ihaleden çekildiğini ifade eden Arıklı, bazı kesimlerin ülkede iş yapılmasını istemediğini, doğru yürütülen politikalara bile kötü yakıştırmalar yapıldığını söyledi.

Her işin arkasında saçma sapan iddialar ve algı operasyonları olduğunu savunan Arıklı, “Bu dönemde birçok havacılık şirketi zarar ederken, eldeki firmanın değerini bilmemiz gerekirdi” diye konuştu.

Yapılan her doğru işe tepki gösteriliyor

Arıklı, her kafadan bir ses çıktığından dolayı ihale sürecinin geciktiğini, bu yüzden de anlaşma yolunda oldukları şirketle de uzlaşamadıklarını ifade etti.

Bu mantıkla ilerlendiği sürece vatandaşın ‘pahalı bilet almaya’ devam edeceğini dile getiren Arıklı, “Ülkede her yapılan doğru işe tepki gösteriliyor” diye konuştu.



Bu Haber 10.10.2022 - 10:12:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.