Küresel otelcilik devinden şampuan ve duş jeli adımı

Küresel otelcilik devinden şampuan ve duş jeli adımı

Dünyanın en büyük küresel otel zinciri Marriott, odalarda küçük plastik şişeler halinde şampuan, duş jeli ve saç kremi bulundurmaya son veriyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

30 markasıyla 131 ülkede 7 bin oteli bulunan Marriott, odalarda küçük plastik halindeki şampuan, duş jeli ve saç kremi bulundurmayı sonlandırıyor. Zincir otel bunun yerine, tüm otellerinde duvara monte edilmiş veya edilmemiş daha büyük şampuanlıklar kullanacak.

Yılda 500 milyon şişe kullanıyor

Marriott Hotels'in bu adımla birlikte yılda 770 bin tona denk gelen, 500 milyon küçük plastik şişe kullanmaktan kurtulcağı açıklandı.

Plastik şişeler dönüşüme girmiyor

Marriott tarafından yapılan açıklamda, uygulamanın dünya genelindeki tüm otellerde 2020 yılının ekim ayından itibaren hayata geçeceği kaydedildi. Şirketin CEO'su Arne Sorenson, kullanılan milyonlarca şişenin geri dönüşüme girmediğini, çünkü dönüşümden önce bu küçük şişelerin temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Bütçeli oteller duvara monte edecek, lüks oteller etmeyecek

Yeni uygulamayla birlikte Marriott'un bütçeli otellerinin duvara monte edilmiş şampuanlıklar, lüks otellerinin ise duvara monte edilmemiş şampuanlıklar kullanacağı belirtildi. Hacim olarak küçük şişelerden 10-12 kat daha büyük olacak olan bu şampuanlıklar, uzun süreli kullanım için dayanıklı malzemelerden oluşacak.



Bu Haber 02.09.2019 - 10:27:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.