Marriott 2022’de 725 yeni otel açtı

Marriott 2022’de 725 yeni otel açtı

Marriott, 2022 yılında lüks ve uzun konaklama segmenti ağını büyük oranda genişletti.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Marriott International, 2022 verilerini açıkladı. Verilerde şirketin odağının lüks ve uzun konaklama segmentine yöneldiği öne çıkıyor.

Marriott Interanational, lüks segment markaları Ritz Carlton, Bvgulari Hotels, W Hotels ve Edition ile geçtiğimiz yıl 42 adet yeni otel anlaşmasına imza attı. Şirketin lüks segmentte 500 tesisi ve bu mülklerde toplam 8 bin civarı odası bulunuyor.

Uzun konaklama segmentinde artış var

2022 yılında, şirketin uzun konaklama segmenti markaları Residence Inn, Element ve TownPlace Suites tarihi bir rekorla şirketin yaptığı anlaşmaların yüzde 30’unu oluşturdu.

Marriott yetkilileri ise uzun ve servis seçimli konaklama segmentlerine dönük yatırımcı ilgisinin sebebinin iş ve boş zaman gezilerinin karışımından kaynaklanan daha fazla alan ve huzur arayan tüketicilerden kaynaklandığını söyledi.

Şirketin Küresel İş Geliştirme Direktörü Noah Silverman ise uzun konaklama segmenti ve servis seçiminin şirket adına özellikle ABD ve Kanada’da önemli bir büyüme kaydettiğini belirtti. Silverman, 2023’te uzun konaklama segmentinin büyümesini desteklemek adına yetersiz hizmet alan ikincil ve üçüncül piyasalara bakacaklarını açıkladı.

Bünyesine 173 bin oda daha ekledi

Öte yandan Marriott, 2022 yılında toplam 725 işletme ve bayilik anlaşmasına imza atarak bünyesine 108 bin oda daha ekledi.

2022 yılında bünyesine 394 otel ve 65 bin oda daha ekleyen şirket, uluslararası ağını yüzde 4,4 benişletti. Ancak yükselen faiz oranlarının ve işgücündeki azalmanın yeni projelerin inşa sürecini zorladığı ve bu durumlar olmasa bu sayının daha yüksek olabileceği belirtiliyor.



Bu Haber 28.01.2023 - 13:00:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.