Malezya Kralı Türkiye’de, Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı?

Malezya Kralı Türkiye’de, Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı?

Resmi temaslar için Türkiye’de bulunan Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah’in, Sabiha Gökçen Havalimanının Malezyalılara satılması içim girişimde bulunacağı ileri sürüldü.


AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, geçtiğimiz hafta kaleme aldığı yazıda; yaklaşık bir ay önce Türkiye'yi ziyaret eden Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub'un ardından Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah'ın Türkiye'ye geleceğini ve Malaysia Airports tarafından işletilen Sabiha Gökçen Havalimanı'nı satın alma girişiminde bulunacağını iddia etmişti.

Dün Ankara'ya gelen Malezya Kralı II. Abdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malezya Kralı Abdullah Şah'ın görüşmesinin ardından resmi akşam yemeği ve devlet nişanı tevcih töreni yapıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Erdoğan, Malezya Kralı II. Abdullah'a "Devlet Nişanı" verdi.

“Sabiha Gökçen için geliyor”

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Malezya Kralı II. Abdullah Türkiye ziyareti kapsamında bugün Malaysia Airports tarafından işletmesi sürdürülen Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda incelemelerde bulunması beklenen II. Abdullah'ın daha sonra burada düzenlenecek bir törene katılacağı öğrenildi. Dün yaklaşık 2,5 saat kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Malezya Kralı II. Abdullah'ın toplantıda Sabiha Gökçen Havalimanı konusunu da gündeme getirdiği iddia edildi.

Malezya Kralı II. Abdullah'ın bugün gerçekleştirilmesi planlanan ziyareti sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı'nın geleceğine dair durumun netleşmesi bekleniyor.



Bu Haber 17.08.2022 - 11:19:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.