Lufthansa’nın 9 milyar euroluk kurtarma paketi çıkmaza girdi

Lufthansa’nın 9 milyar euroluk kurtarma paketi çıkmaza girdi
Lufthansa Denetim Kurulu, Alman devletinin yüzde 20 hisse karşılığında yapacağı 9 milyar euroluk mali desteği reddetti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Lufthansa'nın denetim kurulu, Almanya'nın yüzde 20 hisse karşılığında yapmayı planladığı 9 milyar euroluk mali desteği reddetti. Lufthansa'nın teklifi reddetme nedeninin, yardımı alması durumunda uymak zorunda kalacağı AB koşullarının, şirketin gücünü zayıflatacağına dair endişe olduğu ifade edildi.

Slotlarının bir bölümünü kaybedecek

Yardımı alması durumunda tabi olacağı AB koşullarının, Münih ve Frankfurt havalimanlarındaki slotların 3'te 2'sini elinde bulunduran Lufthansa'yı zayıflatacağı belirtiliyor. Gerekçe olarak ise, Lufthansa'nın bu havalimanlarındaki slotlarından bazılarından vazgeçmek zorunda kalacak olması gösteriliyor.

Görüşmeler sürüyor

Buna rağmen Almanya devletinin yapacağı mali yardımın şirketin ayakta kalabilmesi için tek seçenek olduğunun altını çizen Lufthansa, destek karşılığında şirketin havalimanlarındaki gücünün zayıflaması ve kredilerin geri ödeme koşullarıyla ilgili olarak görüşmelerin sürdüğüne dikkat çekti.

Yardımı alması durumunda Lufthansa'nın Münih ve Frankfurt havalimanlarınaki slotlarından 72'sinden vazgeçmek durumunda kalacağı belirtiliyor. Lufthansa'nın aldığı krediyi ödese bile, söz konusu slotları geri alamayabileceği kaydedildi.



Bu Haber 27.05.2020 - 21:58:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.