Lufthansa yer hizmetleri personeli greve gidiyor

Lufthansa yer hizmetleri personeli greve gidiyor

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın yer hizmetleri personeli greve gidiyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Lufthansa Hava Yollarında sular durulmuyor. Pilotların ve kabin görevlilerinin grev için oylamaya gitme kararı almasının ardından, şimdi de şirketin yer hizmetleri çalışanları greve gidiyor.

27 Temmuz Çarşamba günü yer hizmetleri çalışanı, teknik eleman ve lojistik çalışanlarından oluşan 20 bin kişilik Lufthansa personeli greve gidiyor.

Çalışanlarının bağlı bulunduğu Verdi sendikasının 'uyarı' grevi olarak nitelendirdiği grev nedeniyle uçuşlarda büyük iptallerin ve gecikmelerin yaşanması bekleniyor. Basında çıkan haberlere göre Lufthansa yönetimi bugün bir acil durum planı açıklayacak.

Grevin nedeni ise devam eden ücret görüşmeleri. Lufthansa'nın ilk teklifini reddeden sendika, 3 ve 4 Ağustos'ta yapılacak görüşmelere devam etmeyi kararlaştırmıştı. Yapılacak olan grevle, Lufthansa yönetimine bir uyarı yapılması hedefleniyor.

Verdi, çalışanların ücretlerinde yüzde 9,5'lik artış yapılmasını, artışın en az 350 euro olmasını talep ediyor. Sendika ayrıca, saatlik çalışma ücretinin minimum seviyenin üstüne çıkarılmasını istiyor.



Bu Haber 26.07.2022 - 10:18:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.