Lufthansa 9 milyar euro mali destek için hangi tavizi verdi?

Lufthansa 9 milyar euro mali destek için hangi tavizi verdi?
Lufthansa, alacağı 9 miyar euroluk yardım konusunda Alman hükümetiyle ve Avrupa Birliği ile anlaştı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yüzde 20'sinin kamuya devretme karşılığında Alman hükümetinden alacağı 9 milyar euroluk mali desteği geçtiğimiz günlerde reddeden Lufthansa, nihayet anlaşmaya vardı. Şirket, alacağı 9 milyar euroluk mali destek için Almanya ve Avrupa Birliği ile anlaşmaya vardı.

Gelinen noktada Lufthansa, yardımı alabilmesi için AB Komisyonu tarafından öne sürülen, ''Berlin, Frankfurt ve Münih'teki bazı slotlarından vazgeçeceksin'' şartını kabul etmek zorunda kaldı.

Uçak başına 3 iniş, 3 kalkış izninden vazgeçti

Varılan anlaşmaya göre Lufthansa, uçaklarından 4’ünü Frankfurt ve Münih havalimanların çekmek zorunda kalacak. Lufthansa'nın boşaltacağı bu slotlar ise, önümüzdeki 18 aylık süre içinde, rakip şirketlere tahsis edilecek. Bu şekilde Lufthansa'nın, Münih ve Frankfurt havalimanlarındaki uçak başına günde 3 kalkış, 3 iniş hakkından vazgeçmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Bu havalimanarında tekel durumunda olan ve bütçeli hava yolu şirketlerinin pazara girişini engellyen Lufthansa, bundan sonra bu iki alanda ucuza uçan rakipleriyle rekabet etmek zorunda kalacak.



Bu Haber 30.05.2020 - 13:23:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.